Αντιρατσιστικό κίνημα
Γερμανία: διαδήλωση έξω από τα γραφεία της ΕΕ

Την ίδια ώρα (15/10) που στην Αθήνα δεκάδες σωματεία θα διαδηλώνουν έξω από τα γραφεία της ΕΕ, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες θα πραγματοποιείται και στο Βερολίνο.
 
«Στις 15 Οκτώβρη η κυβέρνηση της Μέρκελ θέλει να ψηφίσει στη βουλή ένα νόμο ο οποίος χειροτερεύει τις συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», δήλωσε στα πλαίσια της ομιλίας του στη Διεθνή Συνάντηση κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού στην Αθήνα, ο Φόλκαρτ Μόσλερ από τη Γερμανία.  «Ο Νόμος λέει ότι μπορούν να κρατούνται μέχρι και 6 μήνες μέσα σε στρατόπεδα. Από τη μία λένε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία και από την άλλη μόλις έρθουν τους κλείνουν σε ένα στρατόπεδο φυλακή για 6 μήνες. Μέσα σε αυτό τον νόμο υπάρχουν 12 ακόμα όροι που χειροτερεύουν τις συνθήκες για τους πρόσφυγες και γι αυτό η  Die Linke, η αριστερά της Γερμανίας καλεί εκείνη τη μέρα σε διαδήλωση». 
 
Τριήμερο δράσεων από τις 15 εώς της 17 Οκτώβρη  στις Βρυξέλλες καλεί το Διεθνές Συντονιστικό όργανο των μεταναστών χωρίς χαρτιά, που συγκροτήθηκε στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα.