Αντιρατσιστικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες την Τρίτη 20 Οκτώβρη στις 6.30μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου, αποφάσισε να καλέσει κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων που έγινε τη Δευτέρα 12/10 στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τη Γ’ και Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Διδασκαλικούς Συλλόγους, αγωνιστές από το σωματείο Βιβλίου Χάρτου, τους Δήμους, το ΨΝΘ, τους συνταξιούχους, την ΚΕΕΡΦΑ και τις Αγωνιστικές Κινήσεις. 
 
Κοινός τόπος όλων όσων συμμετείχαν ήταν ότι στόχος είναι να διευρυνθεί  αυτός ο συντονισμός και να συνεχίσει τις δράσεις του με νέες πρωτοβουλίες. Ως ΚΕΕΡΦΑ τοποθετηθήκαμε ενημερώνοντας για τις αποφάσεις της Διεθνούς Συνάντησης και την πανελλαδική καμπάνια και κινητοποίηση στα τέλη Γενάρη με σύνθημα να πέσει ο φράχτης στον Εβρο, που είχε θετική ανταπόκριση. 
 
Η σύσκεψη συντονισμού κατέληξε σε μία σειρά δράσεις, όπως παρέμβαση στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, τη διοργάνωση αποστολής στην Ειδομένη όπου θα μοιραστούν  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς επίσης και κείμενο στα αραβικά. Την Δευτέρα 19/10, παραμονή του συλλαλητηρίου  θα δοθεί συνέντευξη τύπου και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για τη διεκδίκηση χώρων φιλοξενίας και υποδομών για τη φιλοξενία των προσφύγων.      
Κώστας Τορμπουζίδης