Αντιρατσιστικό κίνημα
Πέμπτη 15 Οκτώβρη - Πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Κοινή εξόρμηση του Συντονισμού σωματείων για το προσφυγικό και της ΚΕΕΡΦΑ στο Σύνταγμα (12/10)

Πορεία που θα ξεκινήσει στις 6μμ από τα Προπύλαια και θα καταλήξει στα γραφεία της ΕΕ,  καλεί την Πέμπτη 15/10- ημέρα όπου ξεκινά η Σύνοδος της ΕΕ για τους πρόσφυγες- ο συντονισμός σωματείων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό / μεταναστευτικό και η ΑΔΕΔΥ. 
 
Επίσης ο συντονισμός καλεί σε πανελλαδική ημέρα ενάντια στον φράχτη στον Έβρο, συνδιοργάνωση με συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα κινητοποίησης εκεί και ταυτόχρονα σε όλες τις μεγάλες πόλεις και σε Πανευρωπαϊκό Συντονισμό με στόχο πανευρωπαϊκή κινητοποίηση.
 
Αυτό αποφάσισαν δεκάδες σωματεία, αντιρατσιστικές κινήσεις, φορείς και συλλογικότητες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου ΠΕ Αριστοτέλης τη Δευτέρα 5/10, απαιτώντας:
 
Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της συμμετοχής της Ελλάδας σε αυτούς. Κατάργηση του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, του Ευρωστρατού, της Frontex, και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Να γκρεμιστεί ο φράκτης στον Έβρο.
 
Κλείσιμο κάθε στρατοπέδου συγκέντρωσης και των hotspot. Χορήγηση άμεσα ταξιδιωτικών εγγράφων. Άνοιγμα των επίσημων συνόρων για τη διευκόλυνση της διέλευσης των προσφύγων/μεταναστών. Δωρεάν στέγαση/σίτιση/περίθαλψη. Να ανοίξουν τώρα κτήρια για την αξιοπρεπή εγκατάσταση των προσφύγων. Επαρκή χρηματοδότηση, ενίσχυση των δημόσιων κοινωνικών δομών πρόνοιας και αλληλεγγύης. Ελεύθερη και δωρεάν μετακίνησή τους εντός της χώρας και προς τις χώρες προορισμού τους. Δωρεάν μεταφορά τους στα σύνορα. Μέριμνα για την επανένωση οικογενειών, για την παροχή ασύλου και την ένταξη των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Χαρτιά για νομιμοποίηση των προσφύγων και μεταναστών. 
 
Τη  Δευτέρα 12/10, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας, έγινε κοινή παρέμβαση του Συντονισμού και της ΚΕΕΡΦΑ στο Σύνταγμα.   
«Στις 15 Οκτώβρη συνέρχεται η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, αυτό το κλαμπ των δολοφόνων προσφύγων», αναφέρει το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ. 
 
Όλοι εμείς που ετοιμαζόμαστε να αποκρούσουμε τα νέα προαπαιτούμενα, τις περικοπές, τη φορομπηξία και τις ιδιωτικοποιήσεις από τον ΟΛΠ μέχρι το νερό και την ενέργεια, έχουμε κάθε λόγο να παλέψουμε ενάντια στα νέα ρατσιστικά μέτρα της ΕΕ, ενάντια στις προκλήσεις των νεοναζί. 
 
Τα συνδικάτα έχουν κάθε λόγο να παλέψουν για ανοιχτά σύνορα. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι! Να διαγράψουμε το χρέος ώστε να βρούμε λεφτά για τις ανάγκες μας, λεφτά για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, που γίνεται πιο βαθιά με τις χιλιάδες των προσφύγων.