Εργατικό κίνημα
Εκλογές ΕΡΤ: “Ψηφίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα”

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΕΡΤ, λαμβάνει χώρα στις 16/12 και το αντικαπιταλιστικό δίκτυο στα ΜΜΕ, Financial Crimes, καλεί σε υπερψήφιση του Γιώργου Μαρινόπουλου και του Παναγιώτη Καλφαγιάννη.
 
“Στον πρώτο γύρο πετύχαμε μια νίκη” λένε σε ανακοίνωσή τους οι Financial Crimes κι εξηγούν: “Η τετράδα που πέρασε στον δεύτερο γύρο είναι από τους συναδέλφους που δεν στήριξαν τα μορφώματα του Σαμαρά, και αυτό αποτελεί μια πρώτη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.
 
Στο δεύτερο γύρο, συνεχίζουμε την προσπάθεια να εκλέξουμε εκπροσώπους που να σηματοδοτούν όχι μόνο τον ανυποχώρητο αγώνα της διετίας, που παλεύοντας ξανακερδίσαμε τις δουλειές μας πίσω, αλλά και τη συνέχιση της σύγκρουσης με την μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 
Γιατί έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με αυτήν την κυβέρνηση. Τα δικαιώματά μας που ποτέ δεν επανήλθαν μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Την αντιδημοκρατική λειτουργία του «αποφασίζομεν και διαττάσομεν» της διοίκησης που «στήνει» δικούς της κονονισμους εργασίας καθώς και την συστηματική της προσπάθεια για το χτύπημα του συνδικαλισμού στην ΕΡΤ...
 
Δεν είναι τυχαία η επίθεση στην ertopen που έδωσε βήμα σε όσους δε «χώραγαν» πουθενά στην «πολυφωνία» των ιδιωτικών και κρατικών σταθμών. Που στάθηκε στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου, κάθε αγώνα που συγκρούονταν την τελευταία διετία ενάντια στις μνημονιακές επιθέσεις. Δεν ξεχνάμε ότι πριν δύο μήνες είχε γίνει επίθεση στις εκπομπές “Αντιδραστήριο” και “Zonna Rossa” στην ΕΤ3. Δεν ξεχνάμε ότι η διοίκηση προσπαθεί να απομακρύνει τους βασικούς συντελεστές της «πρωινής ζώνης» παρόλη την επιτυχία της.
 
Δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά. Στο σύνολό τους δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και οι κάθε είδους «υπηρεσίες» της, αντιμετωπίζουν τις φωνές και οτιδήποτε συνεχίζει να θυμίζει τον δίχρονο αγώνα της ΕΡΤ, απέναντι στο «μαυρο» και τα μνημόνια.
 
Στις 16 Δεκέμβρη, ψηφίζουμε όπως αγωνιστήκαμε. Με αποφασιστικότητα, χωρίς ταλαντεύσεις και με στόχο να νικήσουμε. Δεν θέλουμε στη διοίκηση τους εκλεκτούς των κυβερνητικών κύκλων και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα, αυτούς «που μπαίνουν στο μάτι» της κυβέρνησης και της διοίκησης”.