Εργατικό κίνημα
Έξω η αστυνομία από το Ραδιομέγαρο

Τις αντιδράσεις των ίδιων των εργαζομένων της ΕΡΤ έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο. Σε ανακοίνωση πρωτοβουλίας εργαζομένων, κάτω από την οποία πραγματοποιείται συλλογή υπογραφών για την απομάκρυνση των μπάτσων, αναφέρεται:
 
“Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μετά από ένα δίχρονο αγώνα, καταφέραμε να ανοίξουμε τη δημόσια ραδιοφωνία-τηλεόραση και να καταργήσουμε στην πράξη το «μαύρο». Στο διάστημα αυτό ήρθαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με την αστυνομία και τις δυνάμεις καταστολής, με κορυφαία τη στιγμή που τα ΜΑΤ μας εκδίωξαν από το Ραδιομέγαρο. Όχι γιατί κάναμε κάτι ενάντια στην κοινωνία, αλλά γιατί ερχόμασταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της τότε κυβέρνησης και των καναλαρχών. 
 
Στο διάστημα των πέντε μηνών που είχαμε υπό την ευθύνη μας το Ραδιομέγαρo -από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο του 2013- οπότε και εκδιωχθήκαμε από τα ΜΑΤ, δεν σημειώθηκε καμία ζημιά, φθορά ή κλοπή στις εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό της ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι πλήθος κόσμου επισκεπτόταν τον χώρο.
 
Aποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους η καθημερινή παρουσία αστυνομικών οργάνων, ασφαλιτών και δυνάμεων καταστολής στο κτιριακό συγκρότημα, τους τελευταίους μήνες. Δεν μπορεί να παραχθεί ούτε πολιτισμός, ούτε ψυχαγωγία, ούτε ενημέρωση σε ένα κτίριο που φυλάσσεται από αστυνομικούς. Είναι δε επικίνδυνο για όλους, το να κυκλοφορούν ανάμεσά μας οπλισμένοι, ακόμα κι αν αυτοί είναι αστυνομικοί. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή τους.
 
Εργαζόμαστε ώστε το παραγόμενο προϊόν να είναι το καλύτερο για την κοινωνία και θέλουμε η ΕΡΤ να είναι ανοιχτή στην κοινωνία και φωνή της κοινωνίας”.