Διεθνή
Aντιπολεμικό Λονδίνο

Λονδίνο, Σάββατο 12/12

Το Σάββατο 12/12 στο Λονδίνο 5.000 άνθρωποι βάδισαν στο κέντρο του Λονδίνου ενάντια στους βρετανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία. Εκατοντάδες από αυτούς είχαν ταξιδέψει από άλλα μέρη της χώρας για να εναντιωθούν στην ιμπεριαλιστική πολιτική του Ντέιβιντ Κάμερον ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο. Η πορεία ξεκίνησε έξω από τα γραφεία του BBC και κατέληξε στην πρωθυπουργική κατοικία. 
 
Για την πραγματοποίηση της κινητοποίησης δούλεψαν τοπικές και συνδικαλιστικές επιτροπές της Συμμαχίας ενώ υπήρχαν και εργατικά σωματεία που συμμετείχαν με δικά τους πανό, ανάμεσα τους το Unison (δημόσιοι υπάλληλοι) και το UCU (των πανεπιστημιακών δασκάλων).
 
Έκδηλη ήταν η οργή ενάντια στους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του πολέμου, ιδιαίτερα εναντίον εκείνων που ήταν βουλευτές των Εργατικών. Στην πορεία συμμετείχαν βετεράνοι αλλά και συγγενείς στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί σε προηγούμενες βρετανικές επεμβάσεις. Τις μέρες πριν τη διαδήλωση η βρετανική Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο είχε βρεθεί στο στόχαστρο διάφορων πολιτικών αλλά και της προπαγάνδας μερίδας του Τύπου. 
 
Η Άτζελα Μακ Κόρμικ, εκ μέρους της Συμμαχίας, δήλωσε χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση: «Δεν θα αφήσουμε τους τραγικούς σκοτωμούς στο Παρίσι να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία για να γίνουν νέοι σκοτωμοί». Ακόμα πήραν το λόγο ομιλητές από το αντιρατσιστικό κίνημα που τόνισαν την ανάγκη της σύνδεσης του κινήματος αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες με το αντιπολεμικό και εκπρόσωπος του Κόμματος των Πρασίνων, ενώ επιστολή έστειλε ο Τζέρεμι Κόρμπιν του Εργατικού Κόμματος.