Αντιρατσιστικό κίνημα
Όχι στο ρατσισμό των Δημάρχων

Η πλήρης προσαρμογή της κυβέρνησης στην πολιτική της Ευρώπης Φρούριο με σκούπες, απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης έδωσε το πράσινο φως στους Δημάρχους των Νοτίων, να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, ζητώντας να απομακρυνθούν από το Ταε Κβο Ντο και όλη την περιοχή. 
 
Σε συνάντηση που είχαν με τον Μουζάλα ζήτησαν να μη δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπως ανακοίνωσε ο Μουζάλας. Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε ότι είναι “σε θέση μάχης γιατί το Ελληνικό προορίζεται για “ανάπτυξη”, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου έβαλε θέμα “δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας υγείας”. Ενώ ο Καμίνης σε συνέντευξή του στο Μέγκα ζήτησε “να φυλαχθούν τα σύνορά μας, στα νησιά τα hotspots να λειτουργήσουν, να ξεδιαλέγονται οι άνθρωποι και οι παράτυποι μετανάστες να επαναπροωθούνται αμέσως προς την Τουρκία. Αλλιώς η χώρα και η πόλη μας θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα». 
 
Η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα Νότια Προάστια, στην οποία συμμετέχουν σωματεία, σύλλογοι, συλλογικότητες της περιοχής, καλεί συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό της ΕΕ, της κυβέρνησης και των Δημάρχων, το Σάββατο 19 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό.