Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
19 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα

Θεσσαλονίκη

Στον ενάμισι μήνα που ακολούθησε την μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στον φράχτη του Έβρου, η ΚΕΕΡΦΑ στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε να βρεθεί μέσα σε όλες τις δραματικές εξελίξεις και μάχες που ακολούθησαν ενάντια στους αλλεπάλληλους αντιδραστικούς σχεδιασμούς Ε.Ε. και κυβέρνησης.
 
Το δυνατό μήνυμα που είχε στείλει το εργατικό και αντιρατσιστικό κίνημα από τον Έβρο ενάντια σε φράχτες και κλειστά σύνορα, έφτασε τρεις μέρες μετά στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με ομιλητή το Μουζάλα. Η οργανωμένη παρουσία της ΚΕΕΡΦΑ και το κάλεσμα για την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση της 19 Μάρτη κέρδισε την στήριξη δεκάδων συναγωνιστών.
 
Ακολούθησε η μάχη για την υποδοχή των προσφύγων στην πόλη μας από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το άνοιγμα του στρατοπέδου στη Σίνδο. Κρίσιμη και πολύ χρήσιμη ήταν η οργανωμένη κινητοποίηση της ΚΕΕΡΦΑ στην περιοχή Νέας Μαγνησίας και Διαβατών για να μεταφέρουμε το κάλεσμα της 19 Μάρτη, να απομονωθούν οι φωνές μίσους ακροδεξιών και φασιστών και να πάρουν το πάνω χέρι οι εκατοντάδες ντόπιοι που σήμερα περιθάλπουν τους πρόσφυγες διεκδικώντας όλοι μαζί άσυλο και στέγη, αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για πρόσφυγες και μετανάστες.
 
Παράλληλα χρειάστηκε όλο αυτό το διάστημα να οργανώσουμε την προσπάθεια ώστε μαζί με τα άλλα κομμάτια του κινήματος να αναδείξουμε τη 19 Μάρτη σε σταθμό συνάντησης και πολιτικής κινητοποίησης όλου του κινήματος αλληλεγγύης. Κυκλοφορεί ήδη κοινή αφίσα για το κάλεσμα στη Θεσσαλονίκη, που στηρίζεται από ένα μεγάλο φάσμα φορέων, σωματείων και φοιτητικών συλλόγων.
 
Οργανώνουμε 
Οργανώνουμε μέχρι και την τελευταία μέρα το άπλωμα της καμπάνιας μέσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο τοπικές εκδηλώσεις στο κέντρο και την Τούμπα και θα ακολουθήσουν αυτή τη βδομάδα οι εκδηλώσεις στη φιλοσοφική σχολή, το ΨΝΘ και στην Καλαμαριά. Θα βρεθούμε επίσης στην εκδήλωση που οργανώνει για την 19 Μάρτη η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου την Τετάρτη 16/3. Συνεχίζουμε και τις εξορμήσεις, από τα κούλουμα την Καθ. Δευτέρα στην κεντρική εξόρμηση με μικροφωνική που οργανώνουμε την επόμενη μέρα στην Καμάρα και στη συνέχεια στις σχολές και σε μια σειρά εργατικούς χώρους. Εξίσου σημαντικό είναι να βρεθούμε στο, γεμάτο αντιρατσιστικές δημιουργίες, φεστιβάλ ντοκιμαντέρ καθώς και στο ίδιο το στρατόπεδο της Σίνδου για να καλέσουμε πρόσφυγες και μετανάστες να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης.
 
Η οργή ενάντια στην ΕΕ των μνημονίων και του φραχτών αλλά και το κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες παραμένουν δυνατά και ακλόνητα παρά τις εκστρατείες φόβου και μίσους. Στο χέρι μας είναι να τα μετατρέψουμε σε πολιτικό κίνημα ανατροπής τους, ξεκινώντας με μια μαζική και πετυχημένη 19 Μάρτη στο Άγαλμα Βενιζέλου, 12μες.
Κώστας Τορπουζίδης
 

Ξάνθη

Κορυφώνεται η καμπάνια για τις 19 Μάρτη στην Ξάνθη. Την αντιρατσιστική-αντιφασιστική διαδήλωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης θα ακολουθήσει συναυλία με συγκροτήματα και καλλιτέχνες από την Ξάνθη και την Κομοτηνή.
 
Η καμπάνια ξεκίνησε αμέσως μετά τις διαδηλώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα ενάντια στον φράχτη του Έβρου με ανοιχτή εκδήλωση της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ. Στην πορεία, τη στήριξή τους δήλωσαν το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων, ενώ σε μια σειρά χώρους έγιναν εξορμήσεις και περιοδείες ενημέρωσης. Εργαζόμενοι από την ΠΕΝΕΝ στην περιοχή, από την περιφέρεια και άλλους εργατικούς χώρους κινήθηκαν μαζί μας για την επιτυχία της. Το ίδιο συνέβη με κόσμο από τους χώρους της νεολαίας καταλήγοντας στην οργάνωση της συναυλίας.
 
Έκθεση
Την ίδια στιγμή, ένας μεγάλος κύκλος καλλιτεχνών από τη Θράκη αλλά και όλη τη χώρα ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε μέλος της ΚΕΕΡΦΑ για μια εικαστική έκθεση με θέμα τους πρόσφυγες στα πλαίσια της 19 Μάρτη. Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει ζωγραφική, ποίηση, γλυπτά, γελοιογραφίες, πυρογραφίες, κατασκευές κ.α. άνοιξε τις πόρτες της στο καφέ μπαρ Φίλοιστρο (Σμηναγού Μητράκη 29) από τις 14 μέχρι τις 19 Μάρτη. Εκεί θα υποδεχόμαστε τον κόσμο με τις αφίσες, τις προκηρύξεις και όλα τα υλικά μας για τη διαδήλωση.
 
Με εντατικούς ρυθμούς κινούμαστε και για την διακόσμηση της πόλης. Δύο μεγάλα πανό αναρτήθηκαν σε κεντρικά κτίρια του δήμου μαζί με την αφίσα μας που βρίσκεται σε όλους τους δρόμους. Το γεγονός ότι δύο μέρες μετά τα πανό μας κατέβηκαν, μάλλον από το δήμο, δείχνει ότι οι διαστάσεις που έχει πάρει το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και η 19 Μάρτη στην Ξάνθη ενοχλούν. Το Σάββατο η ενόχληση θα γίνει μεγαλύτερη.
Παντελής Αποστολίδης

Βόλος

Είναι πραγματικά εκπληκτικό να οργανώνουμε τη καμπάνια για τις 19 Μάρτη με όλο αυτό το κύμα αλληλεγγύης που έχει απλωθεί αυτό το διάστημα υπέρ των προσφύγων. Φοιτητές, εργαζόμενοι και όλοι/ες σε όσους φτάνει η καμπάνια δηλώνουν τη συμπαράστασή τους και τη διάθεσή τους να οργανώσουμε το συλλαλητήριο στις 19Μ στην πλατεία Αγίου Νικολάου, 12μες, στο Βόλο. Το προηγούμενο διάστημα είχαν φτάσει πρόσφυγες στο ΣΕΑ Αλμυρού, δίπλα στο Βόλο και η πόλη οργάνωσε τη συμπαράστασή της.
Αυθόρμητες κινήσεις φοιτητών, συλλογικοτήτων, σωματείων όπως οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι, η ΕΡΑ Βόλου οργάνωσαν την αποστολή τροφίμων, φαρμάκων και βοήθειας. 
 
Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να βάζει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να αναχαιτίσει τις ροές των προσφύγων. Πρόσφατα μάθαμε ότι ετοιμάζουν hot spot στο Βόλο, όπως επίσης και να χρησιμοποιήσουν το λιμάνι για το ΝΑΤΟ. Στις 19 Μάρτη με φοιτητές, μετανάστες, εργαζόμενους και μαθητές θα βροντοφωνάξουμε ότι αυτές οι ρατσιστικές πολιτικές δεν περνάνε στην πόλη μας και θα τους σταματήσουμε. 
 
Η καμπάνια μέχρι στιγμής έχει απλωθεί σε πολλούς εργατικούς χώρους όπως στο νοσοκομείο, σε δασκάλους, εργαζόμενους του δήμου, σχολεία και πανεπιστήμια. Σε όλους τους χώρους οι εργαζόμενοι αποδεικνύουν προς το ρεύμα είναι προς τα αριστερά, παίρνουν προκηρύξεις και οργανώνουν μαζί μας το συλλαλητήριο. Με αυτό το τρόπο θα φτάσουμε στο συλλαλητήριο για να συνεχίσουμε, να ανοίξουμε τα σύνορα και να τσακίσουμε τους φασίστες.
 
Στήριξη της διαδήλωσης έχει περάσει με ψήφισμα από το Δ.Σ. των Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου, ενώ ψηφίσματα θα κατατεθούν την τρέχουσα βδομάδα για να οργανώσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.
 
Στην Αρχιτεκτονική Βόλου την Τετάρτη θα διακοπούν όλα τα μαθήματα ώστε καθηγητές και φοιτητές να μαζευτούμε στο αμφιθέατρο και να πραγματοποιήσουμε εκδήλωση με θέμα “Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι” με ομιλητές καθηγητές, φοιτητές και τον Θανάση Καμπαγιάννη από την πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ. Το ότι σταματάνε τα μαθήματα για να συζήτησουμε για το προσφυγικό δείχνει τη διάθεση του κόσμου και τις δυνατότητες για την αριστερά να την αξιοποιήσει για να γκρεμίσουμε φράχτες και σύνορα!
Δημήτρης Στεφανάκης
 

Χανιά

“Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες – Να κλείσει η βάση της Σούδας” είναι τα κεντρικά συνθήματα του παγκρήτιου συλλαλητηρίου στις 19 Μάρτη, 12μες στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά. 
 
Η αντιρατσιστική-αντιφασιστική διαδήλωση έχει γίνει γνωστή σε όλη την πόλη και έχει κερδίσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας. Αυτό είναι πλέον φανερό σε όλες τις εξορμήσεις και παρεμβάσεις που κάνουμε, με τελευταία στα κούλουμα τη Δευτέρα όπου, παρά την κακοκαιρία, δεκαπέντε μέλη της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ μιλήσαμε με πολύ κόσμο που μας δήλωνε ότι γνωρίζει ήδη για το συλλαλητήριο κι ενίσχυσε οικονομικά τη διοργάνωσή του.
 
Την επιτυχία της καμπάνιας εξασφάλισε η συμμετοχή μας στο διήμερο κινητοποιήσεων ενάντια στο φράχτη του Έβρου. Με την έμπνευση αυτής της κινητοποίησης, επιστρέψαμε στα Χανιά και καλέσαμε αμέσως σύσκεψη συνδικάτων, η οποία κατέληξε σε κοινό κάλεσμα και αφίσα. Το συνδυάσαμε με πολλές αφισοκολλήσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και σε κεντρικά σημεία της πόλης, οι οποίες, όχι απλά ενημέρωναν, αλλά και έβαζαν περισσότερο κόσμο σε κίνηση.
 
Έτσι έφτασε η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στις 24 Φλεβάρη με ομιλητή τον Γιώργο Τσιάκαλο να έχει πάνω από 70 άτομα, εκπαιδευτικούς, μετανάστες, κόσμο του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος. Πολλοί έγιναν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, ανοίγοντας τη δυνατότητα και για ένα μεγάλο μάζεμα μεταναστών το οποίο ακολούθησαν περιοδείες σε τζαμιά και χώρους μεταναστών με προκηρύξεις στα αραβικά.
 
Στην τελική ευθεία βάζουμε ως κέντρο της δράσης μας τους χώρους της νεολαίας, τα σχολεία και το Πολυτεχνείο, αλλά και τους χώρους δουλειάς που ετοιμάζονται να συμμετέχουν οργανωμένα, όπως για παράδειγμα τους εργαζόμενους του ΙΚΑ που θα φτιάξουν πανό μέσα στην εβδομάδα. Όλα δείχνουν ότι πάμε για μια πολύ μεγάλη 19 Μάρτη και στα Χανιά.
Μαργαρίτα Παπαμηνά
 

Ηράκλειο

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για το Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 19/3 στα Χανιά και σαν ΚΕΕΡΦΑ στην πόλη του Ηρακλείου, θέλουμε να ξεσηκώσουμε όλο τον κόσμο για να διαδηλώσει μαζί μας.
 
Η καμπάνια αυτή ξεκίνησε με μια εκδήλωση και βιντεοπροβολή για τις διαδηλώσεις του Γενάρη στον Έβρο και έτσι καταφέραμε να μεταφέρουμε την εμπειρία απo την «πολιορκία» των φρακτών σε ένα μεγάλο ακροατήριο που λόγω της απόστασης δεν μπορούσε να συμμετέχει. Έτσι, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε για τις 19Μ με κόσμο που είχε στηρίξει τις προηγούμενες καμπάνιες της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και άτομα που μέχρι τώρα δραστηριοποιούνταν στο κίνημα αλληλεγγύης. Οργανώσαμε συντονιστικά και τηλεφωνικά κέντρα για να μπορέσουμε να εμπλέξουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο κόσμο στην οργάνωση τις 19Μ.
 
Τόσο οι αφίσες της ΚΕΕΡΦΑ όσο και η κοινή αφίσα για όλη την Κρήτη, που υπογράφεται από σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, έχουν γεμίσει τους χώρους του Πανεπιστημίου και έχουν φέρει στον αφρό την πλειοψηφία των φοιτητών/τριών που έχει αντιρατσιστικά αισθήματα. Το κάλεσμα για την διεθνή μέρα δράσης στηρίζουν τα περισσότερα μεγάλα σωματεία της πόλης όπως η ΕΛΜΕ, το ΕΚΗ, το ΠΑ.Γ.Ν.Η, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών αλλά και από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Ιατρικής και του Βιολογικού. Το Σάββατο που μας πέρασε οργανώσαμε μία εντυπωσιακή εξόρμηση στο κέντρο, με τις προκηρύξεις που καλούν στο συλλαλητήριο, κείμενα υπογραφών, βιβλία, αφίσες και σημαίες, που βοήθησαν να γίνουμε το κέντρο της πόλης, να ανοιχτούμε σε όλο τον κόσμο που περνούσε, μαζεύοντας παράλληλα οικονομική ενίσχυση για το ταξίδι και υπογραφές από κόσμο που θέλει να στηρίξει την πρωτοβουλία.
 
Το ραντεβού μας για να φύγουμε με τα πούλμαν στα Χανιά είναι στις 8.30πμ στον σταθμό των ΚΤΕΛ (Λιμάνι) για να αναχωρήσουμε στις 9πμ. Κλείστε συμμετοχή: 6977783666
Αλέξανδρος Παπαιωάννου
 

Γιάννενα

Η οργάνωση της διαδήλωσης στη Περιφέρεια, 1μμ, στις 19 Μάρτη στα Γιάννενα ξεκίνησε με την εκδήλωση και την προβολή του βίντεο από τον Έβρο με συμμετοχή μεταναστών, φοιτητών, εργαζόμενων στο δήμο στην οποία μπήκε και ένα πρώτο πρόγραμμα δράσης.
 
Τρομερή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στους εργατικούς χώρους και τις πλατείες. Αυτό που ακούγαμε ήταν το “φυσικά και είναι καλοδεχούμενοι και χρειάζεται να ανοίξουν χώροι σίτισης και στέγασης, να γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία και στα σχολεία”. Οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου που είχαν πάρει απόφαση για τις 23-24 Γενάρη και είχαν ανέβει στις διαδηλώσεις στον Έβρο θα συμμετέχουν και στις 19 Μάρτη! Στη λέσχη του Πανεπιστημίου συμφωνώντας με τα αιτήματα για ανοιχτά σύνορα - έξω το ΝΑΤΟ - καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, οι φοιτητές υπογράφουν μαζικά για να οργανώσουμε μαζί τις 19 Μάρτη αλλά και για τη συνέχεια.
Μέχρι τώρα έχουν πάρει απόφαση τέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι: ο Σύλλογος Εστιακών, της Ιατρικής, της Πληροφορικής και του Χημικού. Φοιτητές από τον κάθε σύλλογο μπαίνουν στην οργάνωση της 19 Μάρτη με διάφορους τρόπους π.χ. με πανό. Στο Χημικό την Τετάρτη έχουμε μάζεμα για να οργανώσουμε τη συμμετοχή του συλλόγου και να συζητήσουμε τη συνέχεια. Τη συμμετοχή τους έχουν αποφασίσει και τα ΕΑΑΚ. Την Πέμπτη θα έχουν μικροφωνική στη Λέσχη για να καλούν στις 19Μ. Επιπλέον, η τοπική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ θα ανέβει στην Κόνιτσα όπου έχουν έρθει ήδη οι πρώτοι πρόσφυγες.
 
Στη διαδήλωση καλούν επίσης η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρέμβαση στα Ιωάννινα. Έχουμε έρθει σε επαφή και με άλλες επιτροπές και αναμένεται μαζική συμμετοχή και από άλλους χώρους. Τέλος την Τρίτη θα γίνει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για να δούμε τα τελευταία βήματα προς τις 19Μ.
Αρετή Κανέλλου
 

Λέσβος

Σε κεντρικό γεγονός για τη Μυτιλήνη έχει μετατραπεί η πρωτοβουλία της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ για συλλαλητήριο στις 19 Μάρτη στην πλατεία Σαπφούς, 12μες. Μετά την επιτυχημένη εκδήλωσή της, με συζήτηση και προβολή του βίντεο από τις διήμερες κινητοποιήσεις ενάντια στον φράχτη του Έβρου, το κάλεσμα απλώνεται σε σωματεία και συλλογικότητες.
 
Μπροστά στην όλη κινητοποίηση βρίσκεται η ΕΛΜΕ Λέσβου. “Να ανοίξουν τα σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση για όλους, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, έξω το ΝΑΤΟ και η Frontex, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση των μεταναστών, ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας” ανέφερε το κάλεσμά της την περασμένη εβδομάδα για σύσκεψη συντονισμού σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων για τις 19 Μάρτη. Εκπρόσωποι από το νομαρχιακό τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τον Σ.Ε.Π.Ε., την Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ., τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α., το Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ., την Εργατική Λέσχη Λέσβου δεσμεύτηκαν να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.
 
Την ίδια στιγμή η ΕΛΜΕ έστειλε ανακοίνωση στα σχολεία με την οποία προτρέπει τους καθηγητές να πάρουν αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές πρωτοβουλίες για τις 19 Μάρτη μέσα στις τάξεις και να συμμετέχουν με οργανωμένα μπλοκ με τους μαθητές τους στη διαδήλωση. Ενώ, προετοιμάζοντας την κινητοποίηση, οργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 16/3, στις 7μμ, στην Αίθουσα Τελετών του Πειραματικού Λυκείου, με θέμα “Ο φασισμός στο εδώλιο” και ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη από την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
 
Το συλλαλητήριο στηρίζουν παράλληλα η Κοινωνική Κουζίνα “Άλλος Άνθρωπος”, η δομή αλληλεγγύης του ΠΙΚΠΑ που συμμετέχει στο “Χωριό του Όλοι Μαζί”, η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κόσμος της ΛΑΕ. Στη τελική ευθεία γίνεται προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα τοπικά σχήματα, οι ίδιοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, όλοι οι αλληλέγγυοι και οι συλλογικότητές τους. Θα δοθεί συνέντευξη τύπου, ενώ η διαδήλωση θα συνδυαστεί με διάφορα χάπενινγκ που θα καταγγέλουν τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο απαιτώντας να ανοίξουν τα σύνορα.
Σοφία Γεωργοκώστα
 

Πάτρα

Θυμίζοντας στον κόσμο της Πάτρας τις αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές μάχες που έχει δώσει, την αλληλεγγύη του προς τους πρόσφυγες και με όλη την έμπνευση από το διήμερο κινητοποιήσεων στον Έβρο οργανώσαμε το συλλαλητήριο για τις 19 Μάρτη, στην πλατεία Γεωργίου, 1μμ, στη πόλη της Πάτρας.
 
Στις παρεμβάσεις μας στο νοσοκομείο του Ρίου, στο δήμο, στα ΕΛΤΑ, στη ΔΟΥ και σε μια σειρά άλλους εργατικούς χώρους άνοιγε πλούσια συζήτηση για τις 19 Μάρτη με κουβέντα γύρω από τα αιτήματα, για ανοιχτά σύνορα, κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, και όλοι ήταν θετικοί και ενθουσιασμένοι για το συλλαλητήριο που γίνεται στη πόλη τους. Μέχρι στιγμής ψηφίσματα στήριξης για τις 19 Μάρτη έχουμε πάρει από το Σύλλογο εργαζομένων αποκεντρωμένης διοίκησης, την ΕΛΜΕ, το φοιτητικό σύλλογο του Χημικού, της Ιατρικής και της Επιστήμης των Υλικών άλλα έχουμε και συνέχεια μέχρι το συλλαλητήριο.
 
Τη περασμένη Τετάρτη έγινε προβολή του βίντεο από το διήμερο κινητοποιήσεων στον Έβρο όπου το παρακολούθησαν πάνω από 20 άτομα και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για το πώς απαντάμε στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης.
Έχοντας μπεί στην τελική ευθεία, οργανώνουμε καθημερινές απογευματινές εξορμήσεις στο κέντρο της πόλης, μαζικές αφισοκολλήσεις και συστηματικές παρεμβάσεις σε σχολεία και σχολές με μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και με νέο κόσμο που συναντάμε σε αυτά ώστε να δουλέψουμε μαζί του μέχρι το συλλαλητήριο της 19Μ αλλά και στη συνέχεια.
Φωτεινή Λυσικάτου