Εκπαίδευση και Νεολαία
EAAK Bόλου: Όχι στο σεξισμό, όχι στο φασισμό

Καταγγέλλουμε τη σεξιστική επίθεση που δέχτηκαν ομοφυλόφιλοι, κατά τη διάρκεια του πάρτι της ΕΑΑΚ Βόλου. Συγκεκριμένα, τα παιδιά αυτά χτυπήθηκαν από ομάδα τραμπούκων επειδή εθεάθησαν να φιλιούνται στο χώρο του πάρτι.
 
Δε χωράει αμφιβολία ότι οι συγκεκριμένοι ταυτίζονται με την ιδεολογία του φασισμού, του ρατσισμού και του σεξισμού, την ιδεολογία που προωθεί η Χρυσή Αυγή που είναι ο αυτουργός της πλειονότητας των σεξιστικών-ρατσιστικών επιθέσεων που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής.
 
Ως ΕΑΑΚ, αρχικά, οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τα παιδιά καθώς αργήσαμε να αντιληφθούμε το γεγονός και κατά βάση τον λόγο του περιστατικού με αποτέλεσμα να έχουν χτυπηθεί. Στη συνέχεια, μαζί με LGBTQI ομάδες και κόσμο του κινήματος που έδειξε άμεσα αντανακλαστικά, διώξαμε τους τραμπούκους από το χώρο του πάρτυ, την ίδια ώρα που συνέχιζαν να απειλούν και να εκφράζουν ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια.
 
Οι φασίστες, οι ρατσιστές, οι σεξιστές ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στους πανεπιστημιακούς χώρους, στα πάρτυ της νεολαίας, και στην κοινωνία γενικότερα! Αυτοί ανήκουν στο περιθώριο, αυτοί πρέπει να  κυνηγιούνται και να κρύβονται!!
 
Κάνουμε συνολικά έναν αγώνα ενάντια στο σεξισμό και το φασισμό. Παλεύουμε για ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού. Παλεύουμε για σεξουαλική και κοινωνική απελευθέρωση και γενικότερα για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά την εκμετάλλευση και την καταπίεση.
 
Οι σεξιστικές-ρατσιστικές-φασιστικές επιθέσεις θα έχουν την άμεση και σκληρή απάντηση του κινήματος, που είναι επικίνδυνη για το φασισμό, το κράτος, την καταστολή, τις κυβερνήσεις και το σύστημα που τις θρέφει.
ΕΑΑΚ Βόλου