Διεθνή
Τουρκία: Όχι στις διώξεις

Νέα κλιμάκωση των βομβαρδισμών στους Κούρδους αλλά και καταστολή των αλληλέγγυων. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών βρέθηκαν ακαδημαϊκοί που ήταν αλληλέγγυοι με τον αγώνα των Κούρδων. Συγκεκριμένα το «έγκλημά» τους ήταν ότι είχαν υπογράψει την καμπάνια «Ακαδημαϊκοί Υπέρ της Ειρήνης» υπέρ της ειρηνικής επίλυσης του Κουρδικού.
 
Πρόκειται για βιομηχανία διώξεων. Mέσα στον Μάρτη 29 έχουν μπει σε διαθεσιμότητα, 531 αντιμετωπίζουν ΕΔΕ, 5 αναγκάστηκαν σε παραίτηση, ένας σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση, 38 απολύθηκαν, 158 αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη και 37 βρίσκονται σε περιορισμό. Τρείς (Kivanc Ersoy, Esra Mungan και Muzaffer Kaya) έχουν συλληφθεί, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για άλλη μια (Meral Camcı). 
 
O βρετανικής καταγωγής σοσιαλιστής ακτιβιστής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bilgi, Κρις Στίβενσον απελάθηκε με συνοπτικές διαδικασίες αφού συνελήφθη έξω από το δικαστήριο που δικάζονταν οι τρεις συνάδελφοί του. Η βασική κατηγορία ήταν ότι βρέθηκε επάνω του πρόσκληση από το HDP (Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού) για τον εορτασμό του Νεβρόζ, της πρωτοχρονιάς των Κούρδων.
 
Το κύμα αλληλεγγύης που ξεσηκώθηκε, τόσο εντός Τουρκίας όσο και διεθνώς είναι τεράστιο, γνωστοί πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο υπογράφουν σε αλληλεγγύη με τους διωκόμενους. Η εξέλιξη αυτή έχει πιέσει το καθεστώς το οποίο τώρα ανακάλεσε την διοικητική απέλαση του Στίβενσον. 
 
Υπόγραψε και εσύ για να μπει τέλος στις διώξεις των «Ακαδημαϊκών Υπέρ της Ειρήνης» στην Τουρκία στο https://goo.gl/bewhUs