Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Δήλωση αλληλεγγύης Αντετοκούνμπο

Συγκινητική είναι η δήλωση του μπασκετμπολίστα Θανάση Αντετοκούνμπο, αδελφού του πιο γνωστού Γιάννη, με αφορμή τις 21 Μάρτη, την παγκόσμια μέρα ενάντια στο ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις. 
 
Ο παίχτης των Westchester Knicks, θυγατρική της ομάδας του ΝΒΑ New York Knicks, στο μπλογκ του στο NBA Greece αναφέρει: «Ξέρω ότι σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα, αφού είναι αφιερωμένη ενάντια στον ρατσισμό. Είμαι πανευτυχής που γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, γιατί δεν ένιωσα ποτέ ότι με αντιμετωπίζουν διαφορετικά λόγω του χρώματος του δέρματός μου. Γνωρίζω ότι σε πολλές χώρες υπάρχει η ξενοφοβία, αλλά νομίζω ότι όλα λύνονται με ένα χαμόγελο και με καλή διάθεση. Έμαθα μεγαλώνοντας να είμαι χαμογελαστός και να έχω πάντα καλή πρόθεση. 
 
Βλέπω τους συμπατριώτες μου να αγκαλιάζουν με θέρμη τους πρόσφυγες και να δείχνουν αλληλεγγύη και αυτό με κάνει περήφανο για την καταγωγή μου. Αυτό είναι το πιο ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ο δρόμος για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων είναι μακρύς, αλλά η Ελλάδα δείχνει το δρόμο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και χαίρομαι γι’ αυτό!».