Διεθνή
Βερολίνο: Διαδήλωση κατά του ΑfD

Μεγάλη αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση, διαδήλωση και συναυλία οργανώνεται στις 3 του Σεπτέμβρη στο Βερολίνο με τη στήριξη οργανώσεων και συνδικάτων και τη συμμετοχή διαδηλωτών και από άλλες πόλεις της Γερμανίας. Όπως αναφέρει το κάλεσμα του Aufstehen Gegen Rassismus, το μέτωπο «Αντισταθείτε ενάντια στο ρατσισμό» που πήρε την πρωτοβουλία για τη διαδήλωση: 
 
«Στις 3 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από τις τοπικές εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και το Βερολίνο, θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα κατά του ρατσισμού με μια συναυλία και μια διαδήλωση στο Βερολίνο. Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Βερολίνο θα έχουν επιπτώσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη του AfD, (το ακροδεξιό ρατσιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία») αλλά και την αντίσταση εναντίον του. Γι’ αυτό οργανώνουμε την συμμετοχή σε εθνικό επίπεδο στο συλλαλητήριο και στη συναυλία στο Βερολίνο. Καλούμε όλες τις οργανώσεις, τα πολιτικά κόμματα και τα συνδικάτα να υπογράψουν το κάλεσμα για το συλλαλητήριο.
 
Ταυτόχρονα καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες - το άσυλο είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα! Στεκόμαστε στο πλευρό των μουσουλμάνων και όλων όσων απειλούνται από τις φυλετικές διακρίσεις. Στεκόμαστε ενάντια στον αντισημιτισμό, την ισλαμοφοβία, τις διακρίσεις ενάντια στους Ρομά και σε κάθε μορφή ρατσισμού, ενάντια στην ομοφοβία και το μισογυνισμό. Η εναλλακτική μας λύση είναι η αλληλεγγύη».
 
Το συλλαλητήριο υποστηρίζουν η κίνηση Blockupy, συνδικάτα όπως η Ver.di και η IG Metall, το Die Linke, οργανώσεις και συλλογικότητες όπως οι Naturfreundejugend, Attac, Νέοι Σοσιαλιστές, το Κεντρικό Συμβούλιο των Μουσουλμάνων κ.α. Θα ξεκινήσει με διαδήλωση στις 2μμ από την Adenauerplatz και θα καταλήξει με συναυλία στις 5μμ στην Lutzowplatz. 
 
Επιπλέον, μέσα στο Σαββατοκύριακο οργανώνονται και περαιτέρω δράσεις με στόχο το AfD, ενώ το μέτωπο Aufstehen Gegen Rassismus οργανώνει ήδη περιοδείες για το επόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου σε  μια σειρά από γειτονιές του Βερολίνου: «Ομάδες αντιφασιστών θα πάνε εξορμήσεις πόρτα-πόρτα για να συζητήσουν με τον κόσμο που προσπαθεί να επηρεάσει το AfD, θα μοιράσουν φυλλάδια στον κόσμο και στα γραμματοκιβώτια, θα ζητήσουν να κρεμαστούν οι αφίσες κατά του AfD σε καταστήματα και εστιατόρια». 
 
Tο Aufstehen gegen Rassismus ιδρύθηκε νωρίτερα φέτος στην πανεθνική Συνδιάσκεψη που έγινε στην Φρανκφούρτη στις 23-24 Απρίλη, μετά και τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών υποστήριξης από φοιτητές, συνδικαλιστές, διανοούμενους, αγωνιστές της Αριστεράς κ.α.  Στη συνδιάσκεψη αποφασίστηκε το ξεκίνημα της πανεθνικής καμπάνιας ενάντια στο ρατσισμό και το ΑfD, με πρώτο βήμα τη διαδήλωση που έγινε στη Στουτγάρδη στη διάρκεια του συνεδρίου του AfD.