Εργατικό κίνημα
Αργέντειος: “Είμαστε απλήρωτες από το 2015!”

Συγκέντρωση έξω από την Αργέντειο στις 2/9

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς που ανήκουν στο ίδρυμα Παιδική Στέγη. Στις 1 και 2 Σεπτέμβρη πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις έξω από την Αργέντειο, τον παιδικό σταθμό ανάμεσα στα Άνω Πετράλωνα και το Θησείο. 
 
Οι εργαζόμενες καταγγέλλουν ότι είναι απλήρωτες επί δέκα μήνες, ενώ η διεύθυνση της εκβιάζει να κάνουν πίσω στην επίσχεση εργασίας για να ανοίξει ο παιδικός σταθμός στα Πετράλωνα. Στις 2/9 έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και στο υπουργείο Εργασίας. Στο πλευρό των εργαζόμενων στάθηκαν η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και σύντροφοι από την Εργατική Αλληλεγγύη.
 
«Ανοίξανε οι Στέγες την 1η του μήνα. Ήρθαμε για να μπούμε μέσα, όχι για να δουλέψουμε γιατί είμαστε σε επίσχεση εργασίας, αλλά ήταν κλειστά. Το ίδρυμα Παιδική Στέγη αποτελείται από 4 παιδικούς. Εδώ, στην Αργέντειο, ήταν να έρθουν 72 παιδιά, τόσα είναι σχεδόν κάθε χρόνο. Αυτό που ζητάμε είναι να μας δώσουν ένα τμήμα από τα δεδουλευμένα μας, για να έχουμε ένα κίνητρο να γυρίσουμε πίσω και να κάνουμε μια συμφωνία για να πάρουμε τα υπόλοιπα χρωστούμενα. Δεν είναι ένα δυο μήνες, είναι δέκα μήνες μισθοί. Το πολεμάμε τόσο καιρό», μας είπε η Παρασκευή Καράλη. 
 
Η Σταματίνα Τζελεποπούλου, εργαζόμενη στον αντίστοιχο παιδικό σταθμό στο Νέο Κόσμο μας δήλωσε: «Είμαστε απλήρωτες από το 2015. Μόνο κάποια έναντι έχουμε πάρει. Η διεύθυνση δεν μιλάει ξεκάθαρα. Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε και να λειτουργεί ομαλά το ίδρυμα. Θέλουμε να υπάρξει σαφής ενημέρωση στο τι μέλλει γενέσθαι. Είναι βιοποριστικό το θέμα πια, άμα έχεις να πληρωθείς δέκα μήνες».