Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
STOP στα ρατσιστικά ψέματα

Στο στόχαστρο μπήκαν για άλλη μία φορά οι πρόσφυγες από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλη. Αυτή τη φορά οι συκοφαντίες του αφορούσαν τους πρόσφυγες που εδώ και ένα μήνα πραγματοποιούν κατάληψη στο πρώην νοσοκομείο Πατησίων, χαρακτηρίζοντάς τους ως “υγειονομική βόμβα” καθώς και στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων όπου, όπως είπε, υπάρχουν κρούσματα ηπατίτιδας Α.
 
Οι δηλώσεις Πατούλη δεν είναι τυχαίες. Στα μέσα Αυγούστου ο Μητσοτάκης και η ΝΔ άρχισαν να παίζουν το χαρτί του νόμου, της τάξης και της ασφάλειας τα οποία η ΝΔ  “δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα αποκαταστήσει”, όπως δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ. Αυτή η επιχείρηση που παλιά ο Σαμαράς την έλεγε “ανακατάληψη των πόλεων”, χρησιμοποιεί όλα τα ρατσιστικά στερεότυπα κατά των μεταναστών και ανακαλύπτει “τρομοκράτες” μέσα στις γειτονιές της Αθήνας. Με αυτό το σχέδιο συντάχθηκε βέβαια και ο Τόσκας ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών Γιώργος Διαμαντόπουλος τόνισε ότι “η κυβέρνηση επιχειρεί να σπάσει τα «αποστήματα» που υπάρχουν στις διάφορες περιοχές και ειδικά στα Εξάρχεια”.
 
Ο Πατούλης είναι διπλά προκλητικός. Όταν τον περασμένο Μάρτη πήρε αγκαζέ την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, το Σάκη Ρουβά και Μητροπολίτες και πήγε στο Λιμάνι του Πειραιά όπου εμβολίασε μικρά παιδάκια μπροστά στις κάμερες, δε φρόντισε καν να αφήσει πίσω του έναν παιδίατρο να τα παρακολουθήσει με αποτέλεσμα να ανεβάσουν πυρετό και να κινδυνέψει η ζωή τους. 
 
«Αναπαράγοντας το γνωστό πια ρατσιστικό “επιχείρημα” περί υγειονομικής βόμβας, επιτίθεται στην κατάληψη που στεγάζει περίπου 160 πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και 40 παιδιά. Είναι απορίας αξίον η ηγεσία του ΙΣΑ να καταγγέλλει τις συνθήκες διαβίωσης εκεί, ενώ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το γεγονός ότι οι χιλιάδες των προσφύγων παραμένουν χωρίς ιατρική φροντίδα όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκονται στη χώρα μας», καταγγέλουν οι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι της ΚΕΕΡΦΑ Υγείας. «Μπορεί το Υπουργείο Υγείας να δήλωσε ότι οι πόρτες των νοσοκομείων είναι ανοιχτές για τους πρόσφυγες αλλά για να φτάσει κανείς πρέπει να προσκομιστεί με ΕΚΑΒ και φυσικά με τη συνοδεία της αστυνομίας, λες και πρόκειται για εγκληματίες...
 
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι απειλή για τη δημόσια υγεία. Η πραγματική απειλή για τη δημόσια υγεία είναι οι εγκληματικές περικοπές που γίνονται, τα κλεισίματα τμημάτων και νοσοκομείων, οι τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Απειλή για τη δημόσια υγεία είναι τα Μνημόνια και αυτοί που τα εφαρμόζουν. 
 
Το εργατικό κίνημα στην υγεία αλλά και συνολικότερα είναι το μόνο που μπορεί μέσα από τους συλλογικούς του αγώνες να στήσει ξανά το ΕΣΥ στα πόδια του για να παρέχει πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία σε όλους, ασφαλισμένους και μη, μετανάστες και πρόσφυγες».