Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Όχι στην Ισλαμοφοβία

Σύνταγμα, 30 Αυγούστου

“Κάτω τα χέρια απ’το Μπουργκίνι η απελευθέρωση με βία δε θα γίνει" και "τρομοκράτες είναι τα ΜΑΤ και ο Ολάντ και ΟΧΙ οι γυναίκες του Ισλάμ", φώναξαν διαδηλώτριες και διαδηλωτές, ντόπιοι και μετανάστες, την Τρίτη 30/8 το απόγευμα έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στο Σύνταγμα. Τη συγκέντρωση κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα, η LGBTQ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είχε τη στήριξη της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος, της Αιγυπτιακής Κοινότητας, της Κοινότητας Σενεγάλης.
 
Από τις 7 το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται διαδηλωτές στο Σύνταγμα, όπου άνοιξαν πανώ  της ΚΕΕΡΦΑ και της LGBTQ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μοίραζαν κείμενα στους περαστικούς, ενώ από την ντουντούκα διαβάζονταν το κείμενο που κατήγγειλε το ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης Ολάντ με την απαγόρευση του μπουργκίνι, καθώς και την κυβέρνηση Τσίπρα που ετοιμάζεται να τον υποδεχτεί στην περίφημη σύνοδο των χωρών του Νότου. 
 
Παλεύουμε
Την παράσταση όμως έκλεψαν οι νεαρές διαδηλώτριες της Πακιστανικής Κοινότητας που διαδήλωσαν κρατώντας χαρτόνια με τα αιτήματά τους. Η Αρίμπα Νουρ εκπρόσωπος της Πακιστανικής Κοινότητας δήλωσε: “Κανείς δεν έχει λόγο να μας πει τι θα φοράμε. Χρειαζόμαστε έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό και παλεύουμε για αυτό. Είμαστε ενάντια σε κάθε έναν που εξαναγκάζει τις γυναίκες να βγάλουν το μπουργκίνι και θα παλέψουμε όλοι μαζί για μία καλύτερη ζωή”. 
 
“Αυτοί που κάνουν επεμβάσεις στο Μαλί και την Αφρική είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες”, είπε ο Πέτρος Κωνταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ  έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία. “Αυτοί είναι που σκοτώνουν παιδιά σαν τον Ομράν, σαν τον Αϊλάν όταν προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα της ρατσιστικής Ευρώπης Φρούριο και έχουν το θράσος να απαγορεύουν στις μουσουλμάνες να φοράνε μπουργκίνι στις παραλίες. Είναι μία ρατσιστική πολιτική που χρειάζεται να απορρίψουμε. Σε όλη την Ευρώπη ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην ισλαμοφοβία. Ενάντια στο ρατσισμό λέμε όχι στην Ευρώπη Φρούριο, τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Είναι απαράδεκτο να αποφασίζει ένα κράτος ή ένας δήμαρχος πως θα ντύνονται οι γυναίκες. Απαιτούμε να σταματήσουν αυτές οι ρατσιστικές απαγορεύσεις”.