Εργατικό κίνημα
Εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Στις 2 Νοέμβρη θα διεξαχθούν οι εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Εκπαίδευσης. Οι Παρεμβάσεις σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι οι εκλογές για τα Συμβούλια γίνονται σε κρίσιμη συγκυρία αφού, μέσα στο συνολικό πεδίο της καπιταλιστικής κρίσης, στην εκπαίδευση επιχειρείται η απόλυτη προσαρμογή στις οδηγίες του ΟΟΣΑ που πάει δίπλα στην πολιτική των μηδενικών διορισμών και τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. 

«Αυτή την πολιτική και αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση, έρχεται να διαχειριστεί το κάθε Υπηρεσιακό Συμβούλιο και να αποφασίσει για την τύχη των συναδέλφων. Το ΚΥΣΔΕ να αποφασίζει για τις μεταθέσεις που έχουν κυριολεκτικά ελαχιστοποιηθεί. Για τις αποσπάσεις που έχουν απόλυτα συρρικνωθεί. Τα ΠΥΣΔΕ για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων στα σχολεία, που με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης θα πρέπει να τοποθετηθούν σε 3, 4 ή και 5 σχολεία για να συμπληρώσουν ωράριο. Να μεταφέρονται καθηγητές από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια και μετά πάλι πίσω. Να κλείνουν τμήματα που δεν πληρούν τους όρους των νομοθετημάτων. Και αυτά να τα διαχειρίζονται απόλυτες διορισμένες πλειοψηφίες των Υπηρεσιακών». 

Οι Παρεμβάσεις υποστηρίζουν ότι: «Η θέση του αιρετού ως εκπροσώπου του κλάδου είναι να υπερασπίζεται τα εργασιακά συμφέροντα του εκπαιδευτικού και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Για αυτό, δεν πρέπει και σε καμιά περίπτωση να συμμετέχει σε αποφάσεις που αντίκεινται σε αυτά. Πρέπει από τη θέση του να συμβάλλει στην ανάπτυξη κινήματος διεκδικητικού και ανατρεπτικού απέναντι σε αυτές τις πολιτικές». 

H «Τάξη μας», το αντικαπιταλιστικό δίκτυο εκπαιδευτικών, στηρίζει και συμμετέχει στα ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων. Στο ΚΥΣΔΕ υποψήφιοι είναι οι: Ντίνα Γκαρανέ, Γεωργία Κόφφα, Αθανασία Κατσούλη, Δώρα Κιντή, Αγγελική Φάρκωνα. 

Στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής οι: Ντίνα Γκαρανέ, Γεωργία Κόφφα, Αθανασία Κατσούλη,  Αγγελική Φάρκωνα. Στο ΠΥΣΔΕ Ηλείας: Χριστίνα Γαϊτανίδου, Νώντας Λύκος. 

Στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου η Σοφία Γεωργοκώστα. Στο ΠΥΣΠΕ Μεσσηνίας η Χριστίνα Λαδά. Στο ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης και στο ΠΥΣΔΕ Χανίων η Δώρα Κιντή.