Εκπαίδευση και νεολαία
Κατάληψη στη Νομική

Γενική Συνέλευση στη Νομική,17/10

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η κατάληψη στη Νομική Αθήνας με βασικό αίτημα να καταργηθούν τα δίδακτρα στο μεταπτυχιακό της σχολής. Η κατάληψη ξεκίνησε με απόφαση Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 13/10. 

Η Μιρέλλα, φοιτήτρια από τη Νομική μίλησε στην ΕΑ μόλις τελείωσε η νέα Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 17 Οκτώβρη που πήρε απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

«Πήραμε απόφαση για πενθήμερη κατάληψη μέχρι την Τρίτη 25/10. Την πρόταση κατέθεσε η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης και τη στήριξαν 148 φοιτητές. Η συνέλευση ήταν μαζικότερη από την προηγούμενη όταν είχαμε κάνει το πρώτο βήμα με την αγωνιστική απόφαση που πήρε ο Σύλλογος. Ήδη έχει μπει πίεση αφού μας κάλεσαν στη Γενική Συνέλευση Τμήματος για να δώσουμε τα αιτήματά μας και να δούμε τι θα γίνει με τα δίδακτρα. Ο Φοιτητικός Σύλλογος είχε να μάθει πότε γίνεται αυτή η διαδικασία…τρία χρόνια. 

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την κατάληψη, να συντονιστούμε και με άλλους φοιτητικούς συλλόγους, ενώ θα κάνουμε παρέμβαση και στη Σύγκλητο. Επίσης, πήραμε απόφαση να μαζέψουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Διεκδικούμε κατάργηση των διδάκτρων που είναι 1200 ευρώ το χρόνο. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση, να υπάρχουν δωρεάν φοιτητικές παροχές». 

Ανακοίνωση στήριξης της κατάληψης κυκλοφόρησαν οι φοιτητές του ΣΕΚ στις σχολές που αναφέρει: «Η Νομική Αθήνας δείχνει το δρόμο» και προσθέτει «Αυτός είναι ο τρόπος για να απαντήσουμε στη διάλυση των Πανεπιστημίων και της Παιδείας που προωθούν τα μνημόνια και οι περικοπές στον προϋπολογισμό όλα τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βρει απέναντι στα σχέδιά της για περαιτέρω συρρίκνωση της χρηματοδότησης της Παιδείας το φοιτητικό κίνημα. Κάτω τα χέρια απ’ τις σχολές μας. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση σας».