ΔΗΜΟΙ: Στάση και συγκέντρωση 10 Μάρτη

Πιο συγκεκριμένα, οι ΧΥΤΑ θα κλείσουν στις 11.30 το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαρτίου και θα ξανά ανοίξουν στις 11.30 το βράδυ της Κυριακής 7 Μαρτίου, ενώ θα υπάρχουν περιφρουρήσεις με μεικτές απεργιακές φρουρές από εργαζόμενους στους διάφορους δήμους για ολόκληρο το 48ωρο. Τέλος η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να βάλουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να αποφασιστεί από κοινού νέα πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου.

«Οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ δίνουν τον τόνο της κλιμάκωσης των αντιστάσεων. Είναι αναγκαίο να συντονιστούν οι ομοσπονδίες μεταξύ τους. Να βγάλουν κοινές κινητοποιήσεις που θα αποδεικνύουν την ενότητα των εργαζόμενων απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε σε όλα τα μέτωπα», τόνισε μιλώντας στην Ε.Α. ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο Δήμο Αγ. Παρασκευής Κώστας Μεγαγιάννης.

«Oι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά πως οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν αποφασίζονται με βάση τις ανάγκες των πολλών αλλά με βάση τα κέρδη των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Απέναντι στις επιθέσεις εμείς προτείνουμε: Αυξήσεις και όχι περικοπές, προσλήψεις και όχι απολύσεις, λεφτά για τις ανάγκες μας, για δημόσια υγεία και παιδεία, για δημόσια ασφάλιση και όχι για εξοπλισμούς. Η κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με οργάνωση από τα κάτω και με συντονισμό όλων των εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, είναι οι προϋποθέσεις για να πετάξουμε το πρόγραμμα σταθερότητας στα σκουπίδια».

Tην ικανοποίηση ενός σημαντικού αιτήματος πέτυχαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος Κ. Μεγαγιάννης, «αυτές τις μέρες, και με όλες αυτές τις κινητοποιήσεις να βρίσκονται μπροστά μας, το θέμα της πληρωμής των ωρών των στάσεων εργασίας ξανά ήρθε στην επικαιρότητα. Όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε έναν ασφυκτικό οικονομικό κλοιό. Δεν έχουμε την δυνατότητα να χάνουμε λεφτά από τους ήδη πενιχρούς μισθούς μας. Το Δ.Σ. του Σωματείου αποφάσισε να προχωρήσει σε κινήσεις διεκδίκησης των χρημάτων που μας ανήκουν. Κρεμάσαμε πανό στην είσοδο του Δημαρχείου και επισκεφτήκαμε τον αντιδήμαρχο, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσουμε την διαβεβαίωση πως από εδώ και πέρα θα πληρωνόμαστε κανονικά τις στάσεις εργασίας».