ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Περίπου 2000 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο στην Λ. Δικαιοσύνης και βάδισαν κάτω από τα πανό των σωματείων τους ενώ περίπου 500 με το ΠΑΜΕ λίγη ώρα νωρίτερα. Σημαντικό ρόλο στον τόνο στα συνθήματα έδωσε το μπλοκ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.. Μετά από αρκετό καιρό συμμετείχαν με πανό πολλοί χώροι που δεν έμειναν στην λειψή πολιτική κάλυψη του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Με πανό συμμετείχαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι εργαζόμενοι στα ΕΚΑΒ (που ήταν το μόνο σωματείο που είχε πανό και στις 10 Φλεβάρη), οι συμβασιούχοι της Ολυμπιακής, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και οι ντιλιβεράδες που τον τελευταίο χρόνο έστησαν το σωματείο τους και για πρώτη φορά συμμετείχαν σε απεργία και πορεία. Σημαντικό ήταν ότι κατέβηκαν πιο οργανωμένα φοιτητικοί σύλλογοι με πανό.

Οι πικέτες της Εργατικής Αλληλεγγύης αποτέλεσαν σύμβολο κλιμάκωσης για πολλούς εργαζόμενους αφού έντυσαν ολόκληρα μπλοκ με τα συνθήματα «απεργιακή ανταρσία-κλιμάκωση» και «φορολογήστε τους πλούσιους».

Στο αμέσως επόμενο διάστημα το ΣΕΚ και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού των εργαζομένων από τα κάτω και κινητοποίησης ευρύτερων κομματιών της εργατικής τάξης για να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα καλέσματα χώρων όπως οι εκπαιδευτικοί για απεργιακή συνέχεια.