Εργατικό κίνημα
Δήμος Αγ. Παρασκευής: Συνέλευση εργαζόμενων

Γενική Συνέλευση οργανώνει ο Σύλλογος εργαζόμενων του Δήμου Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 26 Απρίλη στη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Η συνέλευση γίνεται με αφορμή το ζήτημα της συνδρομής των μελών του σωματείου. 

Η Σκουπιδιάρα, το αντικαπιταλιστικό δίκτυο εργαζόμενων που συμμετέχει στο Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια, έχει κυκλοφορήσει ανακοίνωση εν όψει της συνέλευσης στην οποία αναφέρει: «Δυναμώνουμε ενισχύουμε το σωματείο μας ενάντια στη νέα μνημονιακή συμφωνία». 

Για το ζήτημα της συνδρομής τονίζει: «Είναι λάθος την ώρα που όλοι οι δανειστές Σόιμπλε, Μέρκελ, ΔΝΤ έχουν βάλει στο τραπέζι το πως θα υπονομεύσουν τα συνδικάτα μας και πως θα χτυπήσουν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την ώρα που ετοιμάζονται σε συμφωνία με την κυβέρνηση να μας αρπάξουνε ξανά από τις τσέπες μας εκατοντάδες ευρώ, να θεωρούμε πως το 1,5 ευρώ περικοπή των εισφορών στο συνδικάτο θα βοηθήσει σε κάτι. 

Τώρα είναι που το σωματείο μας χρειάζεται και το τελευταίο ευρώ και πάνω από όλα χρειάζεται την δική μας συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, για να αποφασίσουμε αγωνιστικά βήματα απέναντι σε όλα αυτά». 

Στη συνέχεια η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η Πρωτομαγιά είναι ο πρώτος σταθμός του εργατικού ξεσηκωμού απέναντι στο τέταρτο Μνημόνιο και καλεί στην προσυγκέντρωση στις 10πμ στο Μουσείο-Πολυτεχνείο.