Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Καταδικάστηκε η Σκορδέλη

Την καταδίκη της Θέμιδας Σκορδέλη, επικεφαλής του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα, αποφάσισε στις 19/4 το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την επίθεση σε βάρος των εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του επικεφαλής της Αλέκου Αλαβάνου, τον Οκτώβριο του 2010.

Η επίθεση αυτή είχε πραγματοποιηθεί με πέτρες, αυγά, γιαούρτια, ντομάτες κ.λπ. από μέλη της χρυασυγίτικης επιτροπής κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα, η οποία δρούσε στην περιοχή εκείνη την περίοδο. Μάλιστα, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, είχε πραγματοποιηθεί παρουσία του Ηλ. Παναγιώταρου.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει συσχετιστεί στη μεγάλη δικογραφία της δίκης της Χρυσής Αυγής και η οποία λίμναζε επί 7 χρόνια στα συρτάρια των αρμόδιων αρχών από όπου βγήκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης. 

Στη Σκορδέλη, όπως και στους Αλίκη Παπαδάκη και Ανδρέα Σοφιά επιβλήθηκε ποινή 14 μηνών με αναστολή, με την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης , ενώ ο γνωστός «αγανακτισμένος» Σπύρος Γιαννάτος καταδικάστηκε σε 10 μήνες με αναστολή. 

Αναβολή για τις 2/11 λόγω παρέλευσης ωραρίου πήρε η δίκη για την επίθεση στον Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο που οργανώθηκε από πολυμελές μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της ΧΑ στις 10/7/13 που ήταν να ξεκινήσει την Τρίτη 25/4 στο  Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στην Ευελπίδων.