Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Συναυλία στήριξης της Πολιτικής Αγωγής

Μεγάλη συναυλία ενημέρωσης, στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της ΧΑ οργανώνουν η οικογένεια, οι φίλοι του Παύλου Φύσσα και άλλα θύματα των ναζί της ΧΑ την Κυριακή 7 Μάη στη μουσική σκηνή του Gagarin 205 (Λιοσίων 205) με αφορμή την συμπλήρωση 2 ετών από την έναρξη της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με μια συνολική ενημέρωση από την μεριά της Πολιτικής Αγωγής σχετικά με τις εξελίξεις στη δίκη με ομιλίες και βιντεοπροβολές ενώ θα ακολουθήσει μια εκρηκτική μουσική συνέχεια με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως: ο Mc Yinka και ο Sadomas σε hip-hop ήχους, ο Δημήτρης Πουλικάκος με τους Σπυριδούλα με μπλουζ, οι Radio Sol με ska και reggae ακούσματα και οι Villagers of Ioannina City με σκληρούς stoner ήχους σε παραδοσιακά ηπειρώτικα μονοπάτια.

“Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Παίζει ρόλο να στηρίξουμε τη μάχη για την καταδίκη της ΧΑ”, τόνισε η Μάγδα Φύσσα που και την Τρίτη 25/4 βρέθηκε στο ακροατήριο της δίκης.

“Μετά από 2 χρόνια δικαστικής μάχης και όσο τα συντριπτικά στοιχεία κατά της ΧΑ αναδεικνύονται, έχει γίνει πλέον σαφής η απόλυτη ταύτιση πολιτικού κόμματος και εγκληματικής οργάνωσης”, αναφέρει μιλώντας στην Ε.Α. η μια εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου. “Ο ρυθμός της δίκης είναι πλέον εντατικός, οι μάρτυρες επιβεβαιώνει ο ένας τον άλλον, με την έννοια ότι τα περιστατικά των επιθέσεων έχουν κοινά στοιχεία και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε σίγουρα φτάσει στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων. 

Η υπερασπιστική γραμμή της ΧΑ πλέον έχει καταπέσει λογικά και νομικά, ενώ οι πρόσφατες επιθέσεις μελων της ΧΑ τόσο στον Α. Λάζαρη όσο και σε μετανάστες, επιβεβαιώνουν την φύση της οργάνωσης”.  

Το επίσημο κάλεσμα για την μεγάλη αντιφασιστική συναυλία θα γίνει στην κεντρική συνέντευξη τύπου που καλούν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής την Πέμπτη 4 Μάη στην ΕΣΗΕΑ στις 12μμ, με θέμα τα δυο χρόνια από την έναρξη της δίκης της ΧΑ.