Η Αριστερά
Πειραιάς: Πετυχημένη εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά, 24/4

Με μεγάλη επιτυχία έγινε τη Δευτέρα 24 Απρίλη η εκδήλωση συζήτηση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πειραιά. Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από δεκάδες συντρόφους, συναγωνιστές και φίλους, ένδειξη της μεγάλης απήχησης που έχει η πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στον κόσμο της Αριστεράς και του αγώνα.

Οι Θαν. Διαβολάκης και Αντ. Δραγανίγος, μέλη της Κ.Σ.Ε. της  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ανέπτυξαν την πολιτική της πρόταση για την κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς προκειμένου να αποκρουστεί το νέο 4ο μνημόνιο που υπογράφει η κυβέρνηση με τους δανειστές, καθώς και την πρόταση για διάλογο και κοινό πολιτικό βηματισμό στις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Ο Αντ. Νταλακογεώργος, πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Ε.Ν., αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία εργατικών σωματείων του Πειραιά για τη συγκρότηση Εργατικού Ταξικού Συντονισμού από σωματεία, συλλογικότητες και αγωνιστές της πόλης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Λεων. Κοντουδάκης, παλιός αγωνιστής και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γρ. Λαμπράκη, ο Π. Σταθόπουλος εκ μέρους της ΛΑ.Ε. Πειραιά, αντιπροσωπεία προσφύγων από το στρατόπεδο του Σχιστού που παρουσίασε τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σε ένα στρατόπεδο-φυλακή, αντιπροσωπεία της Πακιστανικής Κοινότητας και αντιπροσωπεία της ΟΡ.Μ.Α. Στη συνέχεια πήραν το λόγο πολλοί από τους συμμετέχοντες που διατύπωσαν ερωτήματα, προτάσεις, κριτική, συμβάλλοντας σε μια συζήτηση πλούσια σε προβληματισμό και αγωνιστική διάθεση. Κοινός τόπος των περισσότερων τοποθετήσεων ήταν η αναγκαιότητα της κοινής δράσης για την ανάπτυξη των πανεργατικών αγώνων που θα ανατρέψουν την αντεργατική επίθεση αλλά και η ανάγκη για δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά που θα μπει μπροστά στον αγώνα για  να βάλουμε τέλος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της φτώχειας, των πολέμων, του ρατσισμού. 

Η εκδήλωση έκλεισε με τα αμέσως επόμενα αγωνιστικά ραντεβού. Τη συγκέντρωση την Πέμπτη 27/4 έξω από το Εφετείο, όπου συνεχίζεται η δίκη της ναζιστικής συμμορίας και τη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που οργανώνουν τα σωματεία του Εργατικού Συντονισμού τη Δευτέρα 1η Μάη, 10.30πμ στο Πασαλιμάνι. 


Εκδηλώσεις 
Η πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Τ.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 
ΠΕΜΠΤΗ 27/4 Δημαρχείο 7.30μμ
Ομιλητές:  Αργυρή Ερωτοκρίτου, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 
Δημήτρης Τσίτκανος, μέλος Τ.Ε.
 
Τ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 27/4 Εργατικό Κέντρο 7μμ
Ομιλητές : 
Λέανδρος Μπόλαρης, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Κώστας Τουλγαρίδης, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Τ.Ε. ΧΑΝΙΩΝ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/4 
καφενείο Πλάτανος, πλατεία Σπλάντζια 7μμ
Ομιλητές: 
Λέανδρος Μπόλαρης, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 
Κώστας Τουλγαρίδης, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Τ.Ε. ΠΑΤΗΣΙΑ-ΓΑΛΑΤΣΙ-ΚΥΨΕΛΗ
ΠΕΜΠΤΗ 4/5 Δημαρχείο Γαλατσίου 6.30μμ
Ομιλητής: 
Γιώργος Πίττας, δημοσιογράφος Εργατική Αλληλεγγύη