Εργατικό κίνημα
48 ωρη απεργία 28-29 Mάρτη μαζί με τις καταλήψεις

48ωρη απεργία στις 28 και 29 Μάρτη αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ύστερα από σύσκεψη φορέων που έγινε την Τετάρτη 21/3, με τη συμμετοχή του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, του ΔΕΠ Ιωαννίνων, του συνδικάτου Μετάλλου και φοιτητών της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ και την κατάληψη της Ιατρικής, της ΠΚΣ και Ανεξάρτητων. Την πρώτη ημέρα της απεργίας καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία μαζί με την ΑΔΕΔΥ και το συντονιστικό των φοιτητικών καταλήψεων. 

«Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ τονίσαμε ότι οι φοιτητές από την αρχή της χρονιάς έχουμε ζητήσει την ενεργή στήριξη του εργατικού κινήματος στον αγώνα μας και ότι στις 28 Μάρτη, στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, είναι η μεγάλη ευκαιρία να μετατραπεί σε πανεργατική. Ζητήσαμε από το Eργατικό Κέντρο να προκηρύξει απεργία για να μπει έτσι και η πίεση στη ΓΣΕΕ» μας είπε η Θένια Ασλανίδη από την Ιατρική Ιωαννίνων.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε: ενάντια στην ολομέτωπη αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών, στην παρατεταμένη σκληρή λιτότητα και την αύξηση των φορολογικών βαρών για τους μισθωτούς, που επιδεινώνεται από τον Προϋπολογισμό Λιτότητας του 2007, στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια η οποία εξανεμίζει το εργατικό εισόδημα σε συνδυασμό με τις διαρκείς περιστολές των κοινωνικών δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια,  στην μη υλοποίηση των υποσχέσεων δεσμεύσεων προς τους συμβασιούχους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους. 

Στην κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων, στη δημιουργία ενός νέου σκηνικού κατεδάφισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, στην απόσυρση του νόμου πλαίσιο για την παιδεία, στην μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.