Γράμματα και σχόλια
Mια δύσκολη νύχτα για τον Bουλγαράκη

Την προηγούμενη Τετάρτη μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Υπουργό Πολιτισμού Βουλγαράκη στην επίσκεψή του σε μια έκθεση στο Παρίσι. Από νωρίς δεκάδες φοιτητές και εργαζόμενοι ελληνικής καταγωγής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων στο Παρίσι και συγκεντρώθηκαν έξω από το Μουσείο Montparnasse φωνάζοντας συνθήματα και ενημερώνοντας τον κόσμο που περνούσε για το πανεκπαιδευτικό κίνημα στην Ελλάδα με προκηρύξεις και τρικάκια στα γαλλικά και τα ελληνικά που ανακήρυσσαν το Βουλγαράκη Persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) και ως μέλος της κυβέρνησης που προσπαθεί να καταργήσει τη δημόσια δωρεάν παιδεία και καταστέλει το κίνημα που την υπερασπίζεται και ως εκπρόσωπο του "πολιτισμού" των απαγωγών των Πακιστανών μεταναστών από τις μυστικές υπηρεσίες. 

Ο Βουλγαράκης έφτασε με καθυστέρηση και αντιμετώπισε με έκδηλη αμηχανία τα 60 και πλέον άτομα που κρατούσαν πανό και φώναζαν: " Αυτός ο νόμος πλαίσιο να αποσυρθεί δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή", αλλά και "και α και ου και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο πολιτισμός αυτού του υπουργού" και το πάντα επίκαιρο "και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί είμαστε όλοι Πακιστανοί" . Μάλλον θα περίμενε ένα ευχάριστο διάλλειμα στο Παρίσι από το να νιώσει ξανά και από τόσο κοντά την οργή του κόσμου από την Ελλάδα ενάντια στην κυβέρνηση...

Αυτός ο φόβος μάλλον ήταν και ο βασικός λόγος που οδήγησε και τις επίσημες ελληνικές αρχές στο Παρίσι να καλέσουν τη ... γαλλική αστυνομία ανήμερα 25η Μαρτίου στην ελληνική πρεσβεία επειδή η παραπάνω Πρωτοβουλία θέλησε να παραβρεθεί στην κατά τα άλλα ανοιχτή εκδήλωση του Πρέσβη και να διανείμει κείμενο αλληλεγγύης και ενημέρωσης για την κατάσταση στην Ελλάδα στα μέλη της ελληνικής κοινότητας. Ήδη πάντως κυκλοφόρησαν ανακοινώσεις συμπαράστασης στο κίνημα και από τα γαλλικά συνδικάτα FSU και SUD και το άνοιγμα ενημέρωσης θα συνεχιστεί με την ανοιχτή εκδήλωση που προγραμματίζουμε μέσα στη βδομάδα.