Εκπαίδευση και Νεολαία
Πρωτοβουλία Περιστερίου για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία

Για μία ακόμη φορά το μεγαλειώδες κίνημα της εκπαίδευσης κατάφερε να μετατρέψει μία εθνικιστική φιέστα, προορισμένη να ανορθώσει το εθνικό φρόνημα, σε δυναμική διαδήλωση και καταγγελία της κυβέρνησης των σκανδάλων και της ζαρντινιέρας. Ολα αυτά στο Περιστέρι, όπου πάνω από 50 αγωνιστές από όλο το φάσμα της Αριστεράς, αλλά και πολύς ανένταχτος κόσμος βροντοφώναξε ότι οι μεταρρυθμιστές του Καραμανλή θα καταλήξουν στα σκουπίδια όπως και η κυβέρνησή του. 

Εμπνευσμένοι από τις φοιτητικές καταλήψεις που συνεχίζουν αλύγιστες ενάντια στη λάσπη του κάθε Ρουσόπουλου και του κάθε Πρετεντέρη, βρεθήκαμε με το πανώ της «Πρωτοβουλίας Περιστερίου για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία» πίσω από τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Κι ενώ από την πρώτη στιγμή η αντιμετώπιση του κόσμου ήταν κάτι περισσότερο από ενθουσιώδης, η παρέμβαση των πραιτόρων του Πολύδωρα, ήρθε να αποδείξει πόσο βαθιά χρεοκοπημένη είναι αυτή η κυβέρνηση που στηρίζεται πια μόνο στην ωμή καταστολή. Ο επικεφαλής των πραιτόρων προσπάθησε στην αρχή να μας φοβίσει λέγοντάς μας ότι χωρίς άδεια δεν μπορεί να μας αφήσει να διαδηλώσουμε. Κι όταν του απαντήσαμε ότι άδεια σε διαδηλώσεις  δίνουν μόνο δικτατορικά καθεστώτα, αποφάσισε να καταφύγει στην εθνικοπατριωτική νουθεσία. Μας φοβέρισε ότι δεν θα επιτρέψει να χαλάσει η γιορτή και τέλος μας παρέδωσε στην «κρίση των γονιών», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως, η κρίση των γονιών ήταν κατηγορηματική και βροντερή. Ούτε για ένα λεπτό ο κόσμος που είχε μαζευτεί για να δει τα παιδιά του, δεν σταμάτησε να χειροκροτεί και να επευφημεί, ενώ εκατοντάδες άπλωναν το χέρι τους για να πάρουν την προκήρυξη που μοιράζαμε. Ακόμα και η θλιβερή παραφωνία ενός αγανακτισμένου πατέρα, που διαμαρτυρήθηκε για τη βεβήλωση της τελετής πήρε την  απάντησή του από μία μητέρα που βρίσκονταν δίπλα του. «Είναι οι καθηγητές των παιδιών μου και έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν» ήταν η φράση της, που έκανε τον οργισμένο πατέρα να τραυλίζει αμήχανος. Εκατοντάδες μαθητές πήραν τις προκηρύξεις που καλούσαν στη συναυλία που οργανώνει η Πρωτοβουλία Περιστερίου, με τη στήριξη του Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας και Ιλίου την Τρίτη 27 Μάρτη, στο Αλσος Περιστερίου και πολλοί προμηθεύτηκαν επιπλέον για να διακινήσουν στο σχολείο τους. 

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία ως γνήσιος συνεχιστής των ταγματασφαλιτών του Εμφυλίου να έχει στηρίξει την επιβίωσή της στην καλλιέργεια των κάθε λογής εθνικισμών, όμως η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που πλημμύριζε τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια δεν τσιμπάει πια στο δόλωμα του εθνικοπατριωτισμού. Το μυαλό και η καρδιά της νεολαίας αλλά και χιλιάδων εργαζομένων είναι κυριολεκτικά δοσμένα στο αντιπολεμικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα. 

Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ Περιστέρι