Εργατικό κίνημα
Ρέθυμνο: Eργάτες Eνωμένοι

Πριν τις διακοπές του Πάσχα, μέλη της Πακιστανικής Kοινότητας Pεθύμνου, συναντήθηκαν με μέλη του ΣΕΚ και της Εργατικής Αλληλεγγύης, με σκοπό να μας ενημερώσουν για απολύσεις και μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους σε ορισμένους απο αυτούς. 

Μέσα απο αυτή την συνάντηση βγήκε κοινό κείμενο καταγγελίας του ΣΕΚ και της Πακιστανικής Κοινότητας που καλούσε σε διαδήλωση για την Τρίτη 17 Απρίλη, απο το Δημαρχείο, μέχρι το σπίτι του αφεντικού. Η αφίσα είχε κολληθεί τρεις βδομάδες πρίν και το κείμενο μοιράστηκε μαζικά στον κόσμο μέσα απο εξορμήσεις και ενημερώσεις. Αν και μια μόνο μέρα μετά τις διακοπές, η συγκέντρωση μάζεψε δεκάδες μετανάστες και κυρίως φοιτητές που όλοι μαζί διαδηλώσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μετανάστες αλλά και για την συνολική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος. 

Κάτω απο το σπίτι του αφεντικού οι μετανάστες φώναζαν αυθόρμητα "έξω οι κλέφτες" και "εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι". Στο τέλος της διαδήλωσης, ένας σύντροφος απο το Πακιστάν είπε στα αγγλικά "Το ΣΕΚ είναι ένα επαναστατικό κόμμα που παλεύει ενάντια στη Χούντα του Καραμανλή και του Μουσάραφ", "όσοι θέλουν να οργανωθούν σε αυτό να σηκώσουν το χέρι τους". 12 μετανάστες πήραν αυτή την απόφαση και εμείς με τη σειρά μας συνεννοηθήκαμε μαζί τους για την συνέχεια. Μέσα σε αυτό έχουμε στο πλευρό μας την βοήθεια του Εργατικού Κέντρου που θα κοιτάξει και νομικά το θέμα. Επόμενη κινητοποίηση και για τους μετανάστες, και για τους φοιτητές, και για τους εργάτες η κόκκινη Πρωτομαγιά και η πανεργατική απεργία στις 15 Μαίου.

Φοιτητές και εργάτες ανεξαρτήτου εθνικότητας, όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές των αφεντικών και της ΝΔ και να δώσουμε την προοπτική για μια άλλη κοινωνία οπου οι άνθρωποι θα είναι πάνω απο τα κέρδη!

Νίκος Σκιαδάς 
ΣΕΚ - ΤΕΙ Μ.Τ.Α Ρέθυμνο