Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Πειραιάς: Συντονιστικό ΚΕΕΡΦΑ - Ανοιχτή Σύσκεψη 26/11

Ανοιχτή Σύσκεψη πραγματοποίησε την Κυριακή 26/11 το Συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά για να συζητήσει δράσεις και πρωτοβουλίες για τον επόμενο μήνα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναγωνιστές από την Πακιστανική Κοινότητα, την Αλληλεγγύη Πειραιά, την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία, την ΟΡΜΑ, τη Δημοτική Κίνηση «Λιμάνι της Αγωνίας». 

Όλοι συμφώνησαν ότι το επόμενο διάστημα χρειάζεται να κλιμακωθεί η δράση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος στην πόλη του Πειραιά, ιδιαίτερα μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε Πακιστανός μετανάστης στο παζάρι. Την Τετάρτη 22/11 το μεσημέρι στο παζάρι του Πειραιά, ομάδα φασιστών είχε προχωρήσει σε ρατσιστική επίθεση κατά του Πακιστανού μετανάστη Σαγιέντ Γκουλάμ Καμπάρ, ιμάμη στο τζαμί του Πειραιά, Ομάδα που αποτελούνταν αρχικά από δύο άτομα χτύπησε αφρικανό μετανάστη και στη συνέχεια εμφανίστηκαν άλλοι τρεις και χτύπησαν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο και στη συνέχεια με κλωτσιές στο στομάχι, στα πλευρά και στα πόδια τον Σαγιέντ Γκουλάμ Καμπάρ, φωνάζοντάς του “να φύγετε από δω”.

Παρέμβαση

Αποφασίστηκε να διοργανωθεί αντιρατσιστική παρέμβαση-πικετοφορία στο παζάρι του Πειραιά την Κυριακή 10/12, σε συντονισμό με το σωματείο μικροπωλητών, η οποία θα συνδεθεί με το αίτημα του κλεισίματος των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, αλλά και με τον νέο νόμο για τις υπαίθριες αγορές. Επίσης να γίνει για το ίδιο θέμα παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και στο ΣΕΜ Πειραιά. Προτάθηκε επίσης να γίνει παρέμβαση στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά. 

Ακόμα αποφασίστηκε συμμετοχή της ΚΕΕΡΦΑ στην κινητοποίηση που θα γίνει στο Σύνταγμα στις 2/12 ενάντια στα σκλαβοπάζαρα των προσφύγων στη Λιβύη καθώς και μαζική εξόρμηση της ΚΕΕΡΦΑ στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Πειραιά το Σάββατο 23/12.