Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
17 Μάρτη - Διεθνής μέρα δράσης: Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στους δρόμους

Η Πακιστανική Κοινότητα μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ έχουμε δώσει πάρα πολλούς αγώνες ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό. Παλέψαμε ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, ενάντια στον Ξένιο Δία που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά. Ζητήσαμε να κλείσει η Αμυγδαλέζα, να μην φυλακίζονται οι μετανάστες στα αστυνομικά τμήματα και ζητήσαμε χαρτιά και νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες. 

Σήμερα το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες είναι το ζήτημα της νομιμοποίησης. Θέλουμε χαρτιά για να μπορούμε δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Όσοι ζουν χρόνια στην Ελλάδα δεν μπορούν να ανανεώσουν τα χαρτιά τους γιατί οι Περιφέρειες κλείνουν ραντεβού μετά τη λήξη της άδειας παραμονής. Όσοι έχουν κάνει αιτήσεις για εξαιρετικούς λόγους περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι να θεωρούμαστε παράνομοι χωρίς να φταίμε και μάλιστα πολλά παιδιά να κρατούνται μέσα στα αστυνομικά τμήματα για κάτι που δεν φταίνε, γιατί το κράτος δεν μας δίνει τα χαρτιά που δικαιούμαστε. Το αποτέλεσμα είναι να δουλεύουμε χωρίς ένσημα και χωρίς ασφάλιση, να μας εκμεταλλεύονται τα αφεντικά και να μας βάζουν να δουλεύουμε 12 και 15 ώρες και να μας δίνουν ψίχουλα. 

Αυτή η εκμετάλλευση πρέπει να σταματήσει. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στη Δουλειά, στην Υγεία και στην Ασφάλιση. Όλα αυτά τα χρόνια μάθαμε ότι μόνο αν παλέψουμε μαζί με τους ντόπιους εργάτες αναγκάζεται η κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή μας. Γι’ αυτό στις 17 Μάρτη οι Πακιστανοί εργάτες θα είναι στο δρόμο μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και τα σωματεία για να ζητήσουμε χαρτιά και νομιμοποίηση για όλους. Με τις ανακοινώσεις στα ουρντού πάμε πόρτα πόρτα στα σπίτια των Πακιστανών για να τους πούμε να είναι όλοι στην Ομόνοια στις 17 Μάρτη. Μέχρι τώρα έχω πάει σε 14 σπίτια. Όλοι οι Πακιστανοί είναι αγανακτισμένοι από αυτή την κατάσταση. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες, για να ακουστεί η φωνή μας. 

Σαγιέντ Γκουλάμ
μετανάστης από το Πακιστάν, ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά


Στις 17 Μάρτη στις 3μμ στην Ομόνοια όλοι οι μετανάστες από όλες τις χώρες έχουμε ένα πολύ σημαντικό ραντεβού. Θα είμαστε εκεί για να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να σταματήσει ο ρατσισμός.

Το πρώτο πράγμα που ζητάμε είναι όσα παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν υπηκοότητα χωρίς προϋποθέσεις. Το δεύτερο είναι να πάρουν υπηκοότητα όσοι μετανάστες ζουν χρόνια στην Ελλάδα. Το τρίτο να δώσει η κυβέρνηση χαρτιά σε όσους δεν έχουν και όσοι έχουν χαρτιά να αποκτήσουν δικαίωμα να ψηφίζουν. 

Αυτή τη στιγμή μέσα στο Αλλοδαπών κρατούνται πάρα πολλά άτομα γιατί δεν έχουν χαρτιά. Δεν φταίνε αυτοί αλλά φταίει η κυβέρνηση. Πολλοί έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους στο Υπουργείο για να πάρουν άδεια παραμονής και περιμένουν δύο, μπορεί και τρία χρόνια. Χωρίς χαρτιά δεν μπορείς ούτε να κυκλοφορήσεις στο δρόμο ούτε να βρεις δουλειά ούτε να ζήσεις. Ζητάμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι και να πάρουν χαρτιά. 

Στις 17 Μάρτη θα είμαστε όσοι περισσότεροι μπορούμε εκεί. Μοιράζουμε προκηρύξεις στα Μπάγκλα για να το μάθουν όλοι. Την Κυριακή μοιράσαμε στην Ομόνοια και συνεχίζουμε για να φτάσει το κάλεσμα σε όλους. 

Αρίφ Ταλουγκτάρ 
μετανάστης από το Μπαγκλαντές, ΚΕΕΡΦΑ Κυψέλης 

Ετοιμαζόμαστε να διαδηλώσουμε στις 17 Μάρτη ενάντια στη φυλακή των στρατοπέδων που έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στα οποία παραμένουν ακόμα κλεισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες, απομονωμένοι από τις πόλεις, χωρίς σχολείο, χωρίς νοσοκομείο, χωρίς δουλειά. Ζητάμε να κλείσουν τα στρατόπεδα και να μπορέσουν να ζήσουν όλοι οι πρόσφυγες στις γειτονιές μαζί με τους ντόπιους και τους μετανάστες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα. 

Το δεύτερο που ζητάμε είναι όσοι έχουν κάνει αιτήσεις για οικογενειακή επανένωση να μπορέσουν να πάνε στις χώρες που βρίσκονται οι οικογένειές τους, που τους τις στερούνε εδώ και δύο χρόνια. 

Απαιτούμε να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις, να σταματήσει η ρατσιστική συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους πρόσφυγες, να μπούνε φυλακή οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και να κλείσουν τα γραφεία τους. 

Σαν Αφγανός πρόσφυγας κάνω έκκληση σε κάθε πρόσφυγα που ζει στο Σχιστό, στο Σκαραμαγκά, στη Μαλακάσα, στον Ελαιώνα, ακόμα και στη Μόρια να βγει στη δρόμο στις 17 Μάρτη, χέρι χέρι με όλους τους μετανάστες και τους ντόπιους, για να ακουστεί η φωνή μας. Να στείλουμε μήνυμα σε όλες τις χώρες του κόσμου ότι είμαστε άνθρωποι και ότι ζητάμε τα δικαιώματά μας, ζητάμε Ελευθερία, Δικαιοσύνη, πρόσβαση στην Υγεία και την Παιδεία. 

Πέρσι καταφέραμε και κατεβάσαμε 500 πρόσφυγες από το στρατόπεδο στο Σχιστό στην αντίστοιχη παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού. Φέτος έχουμε ήδη μιλήσει με τους πρόσφυγες που ετοιμάζονται να κατέβουν και την επόμενη εβδομάδα έχουμε πάρει άδεια σαν ΚΕΕΡΦΑ να οργανώσουμε ανοιχτή σύσκεψη μέσα στο στρατόπεδο για να οργανώσουμε ξανά τη μαζική συμμετοχή όλων. 

Στην Κυψέλη όπου ζω τους τελευταίους μήνες, έχουμε κάνει εξορμήσεις με υλικά στα Ουρντού, στα Φαρσί, στα Μπάγκλα, στα Γαλλικά και στα Αγγλικά για να ξεσηκώσουμε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν στην γειτονιά. Το επόμενο Σάββατο οργανώνουμε Μέρα Δράσης με μικροφωνική και στη συνέχεια θα κάνουμε πικετοφορία από την Κυψέλη μέχρι την πλατεία Αμερικής και την Πλατεία Βικτωρίας, μοιράζοντας υλικό σε όλες τις γλώσσες για τις 17 Μάρτη. 

Μοχάμεντ Μαχντί (Ορφέας)
πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, ΚΕΕΡΦΑ Κυψέλης
 
Το Σεπτέμβρη του 2017 στην πλατεία στο Μοναστηράκι δέχτηκα ρατσιστική επίθεση από την αστυνομία. Δύο αστυνομικοί ήρθαν χωρίς λόγο και μου ζήτησαν να φύγω.

Ήμουν μαζί με τη σύζυγό μου, η οποία γνωρίζει πολύ καλά ελληνικά και είναι δικηγόρος και έναν φίλο μου. Άρχισαν να μας βρίζουν και μένα και τη γυναίκα μου, να μας απειλούν και να με χτυπάνε. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί μου έκαναν μήνυση για αντίσταση κατά της αρχής και στη συνέχεια εγώ έκανα αντιμήνυση και ακόμη και σήμερα τρέχω στα δικαστήρια για να βρω το δίκιο μου. Στις 29 Μάρτη γίνεται το δικαστήριο για τη μήνυση της αστυνομίας.

Η συμπεριφορά της αστυνομίας εξακολουθεί να είναι ρατσιστική απέναντι στους μετανάστες. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Στις 17 Μάρτη πρέπει να ενωθούμε όλοι μαζί πρόσφυγες και μετανάστες και όλος ο κόσμος για να σταματήσουμε το ρατσισμό και το φασισμό.

Την Παρασκευή 9 Μάρτη στο Μοναστηράκι μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ θα κάνουμε ένα μουσικό κάλεσμα σε όλους για τις 17 Μάρτη.  

Μοχάμεντ Καμαρά 
μουσικός δρόμου, μετανάστης από τη Γουϊνέα