Εργατικό κίνημα
Σύσκεψη Συντονισμού 22/7

Την Δευτέρα 22 Ιούλη στις 6.30μμ στον Άγιο Σάββα (Μετρό Αμπελόκηποι) ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων καλούν κοινή σύσκεψη για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα που έχει μπροστά του το εργατικό κίνημα για να απαντήσει στην ατζέντα του Μητσοτάκη.

Σε ανακοίνωση του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια τονίζεται μεταξύ άλλων: “Λίγες μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές κανένας εργαζόμενος δεν έχει αυταπάτες για το τι θα σημάνει η διακυβέρνηση του Μητσοτάκη. Πίσω από τα παχιά λόγια ότι «η νέα κυβέρνηση δεν θα επιδείξει αλαζονεία», θα είναι «κυβέρνηση όλων των ελλήνων» και «θα είναι αμείλικτη στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», η πραγματικότητα δείχνει ότι η συνέχιση και η κλιμάκωση των μνημονιακών επιθέσεων δεν είναι πίσω μας αλλά μπροστά μας.

Όμως ο κόσμος στους χώρους δουλειάς έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια ένα δικό του κατάλογο αιτημάτων και διεκδικήσεων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργολαβικών. Καμία απόλυση εργαζόμενου, κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση για τα αφεντικά που κλείνουν τα εργοστάσια, καμία ιδιωτικοποίηση.

Με αυτά τα δεδομένα θέλουμε να συζητήσουμε γα τις πρωτοβουλίες που θα χρειαστεί να πάρει την επόμενη περίοδο ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων σε αυτά τα μεγάλα μέτωπα των προσλήψεων ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων, των κλειστών εργοστασίων, των ιδιωτικοποιήσεων. Έχουμε πρώτο βήμα την διαδήλωση στην ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη αλλά χρειάζεται ένας πιο συνολικός σχεδιασμός από τη μεριά μας”.