Εργατικό κίνημα
Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: ΣΤΟΠ στις απολύσεις

Tην αυθαί,ρετη απόλυση δύο συμβασιούχων του ΟΑΕΔ εργαζόμενων στο ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει το Συντονιστικό Νοσοκομείων και καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 16/10, 1μμ, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου και σε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του στην απεργία της 23/10. Η διοίκηση του νοσοκομείου προχωράει στην απόλυση των εργαζόμενων, παρότι οι συμβάσεις τους ισχύουν μέχρι το Νοέμβρη του 2020. Οι απολύσεις γίνονται με το αιτιολογικό της “απρεπούς συμπεριφοράς”, χωρίς ωστόσο να τους αποδίδεται συγκεκριμένο παράπτωμα που να τη στοιχειοθετεί, χωρίς να έχει γίνει κάποια ΕΔΕ, χωρίς να έχει υπάρξει προειδοποίηση, ούτε γνωστοποιημένες αναφορές εις βάρος τους. 

Θυμίζουμε ότι ανάλογη επίθεση με αναίτια απόλυση εργαζόμενου στη φύλαξη είχε αποτραπεί τον περασμένο μήνα στο νοσοκομείο Αγ.Σάββας, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων. 

“Οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ όπως και οι επικουρικοί και κάθε ελαστικά εργαζόμενος είναι αυτοί που κρατούν τα νοσοκομεία ανοιχτά. Δεν περισσεύει κανένας. Παλεύουμε για τη μονιμοποίηση όλων και η διοίκηση του Παπαγεωργίου αντί να τους δώσει παράταση, τους απολύει πριν τη λήξη της σύμβασης. Οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ δεν είναι δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι που μπορούν να απολυθούν με συνοπτικές διαδικασίες όταν δεν αρέσουν σε κάθε διοικητή και προϊστάμενο” υπογραμμίζουν τα μέλη του Συντονιστικού Νοσοκομείων και ξεκαθαρίζουν ότι “οι δύο συνάδελφοι του Παπαγεωργίου δεν είναι μόνοι τους. Δεν θα αφήσουμε την προσπάθεια απόλυσής τους να δημιουργήσει προηγούμενο που μπορεί να γενικευτεί σε κάθε χώρο δουλειάς. Απαιτούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσει την παράνομη αυτή απόφαση. Καλούμε τους συναδέλφους, το Σωματείο Εργαζομένων Παπαγεωργίου, την ΠΟΕΔΗΝ και όλα τα συνδικάτα να στηρίξουν τους δύο εργαζόμενους”.