Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Refugee Lives Matter: Κυβέρνηση Νέας Πειρατείας

4 Ιούνη, βίντεο καταγράφει μασκοφόρους σε φουσκωτό να επιτίθενται σε βάρκα με πρόσφυγες σε ελληνικά νερά σηκώνοντας κύματα. Ακούγονται κραυγές και μωρά να κλαίνε: «Θα πεθάνουμε, μαμά, μαμά». Άνθρωποι στη θάλασσα κολυμπάνε. 5 Ιούνη, βίντεο από τουρκικό drοne καταγράφει ελληνικό λιμενικό σκάφος να έχει σταματήσει βάρκα με πρόσφυγες και, αφού αφαιρεί τη μηχανή της βάρκας, να τους παρατά μεσοπέλαγα μεταξύ Τουρκίας και Λέσβου. Αφγανός μετανάστης με εμφανή σημάδια από ξυλοδαρμό στο πρόσωπο καταγγέλλει σε βίντεο πάνω από το φουσκωτό ότι πλοίο του ελληνικού λιμενικού τους πλησίασε, κατέστρεψε τη μηχανή τους και τους  χτύπησε πριν τους σπρώξει προς τα τουρκικά ύδατα. “Είναι ανθρωπιά αυτό;” αναρωτιέται.

Την εικόνα “σουμάρει” ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος: “Την Πέμπτη 3 Ιούνιου, 3 βάρκες βρέθηκαν χωρίς μηχανή στην Λέσβο, ενώ κάμερα κατέγραψε μασκοφόρους να επιτίθενται σε πρόσφυγες και να καταστρέφουν την μηχανή τους. Μια βδομάδα νωρίτερα, 101 πρόσφυγες βρέθηκαν να παρασύρονται στα ανοιχτά του Αιγαίου μέσα σε 4 πλωτές σκηνές (liferaft) και δήλωσαν ότι «οι Ελληνες μας απήγαγαν, μας έβαλαν σε σκηνές και μας πέταξαν στην θάλασσα». Μαζική καταγραφή και μαζική διάδοση για να σταματήσουν οι καθημερινές απόπειρες μαζικών ανθρωποκτονιών στο Αιγαίο”.

Αυτά είναι τα αίσχη της Νέας Πειρατείας. Αλλά και στη στεριά, καθημερινά συνεχίζουν να έρχονται στο φως καταγγελίες από πρόσφυγες που τη μια βδομάδα φωτογραφίζονταν στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη διαμένοντας στα Διαβατά και την άλλη βρίσκονταν στην Τουρκία μετά από απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ και παράνομη επαναπροώθηση. 

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη -την ίδια στιγμή που ανοίγει διάπλατα τα αεροδρόμια και τα νησιά στους τουρίστες (και τον κορονοϊό) από τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες- επεκτείνει το λοκντάουν στα camps για άλλες 2 εβδομάδες μέχρι τις 21 Ιούνη τάχα λόγω κορονοϊού! Στην πραγματικότητα θέλει να τα μετατρέψει ντεφάκτο σε “κλειστά”. 

Ακόμη και η FRONTEX

Γι' αυτά τα αίσχη δεν είναι πλέον μόνο ότι τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους κράζουν όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης από τους New York Times και το Αl Jazeera μέχρι το BBC και το Der Spiegel, δημοσιεύοντας δεκάδες ρεπορτάζ παράνομων επαναπροωθήσεων που η ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει ως “τουρκική προπαγάνδα”. Την περασμένη βδομάδα τις καταγγελίες  ήρθε να παραδεχτεί ο ίδιος ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λεγκέρι απαντώντας σε ερωτήσεις  Ευρωβουλευτών της ομάδας των Σοσιαλιστών που συμμετέχουν στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, επιβεβαιώνοντας τις επαναπροωθήσεις και υποδεικνύοντας ως υπεύθυνες τις ελληνικές αρχές. 

Ακόμα και η περιβόητη Φρόντεξ ωχριά μπροστά στους μασκοφόρους γκάνγκστερ του λιμενικού που τον Μάρτιο είχαν φτάσει στο σημείο να πυροβολούν δίπλα στις βάρκες με τα γυναικόπαιδα. Ενοχλούνται βέβαια ο κυβερνητικοί, οι οποίοι δια στόματος πρωθυπουργού καμάρωναν ότι θα “γίνουμε  η ασπίδα της Ευρώπης”, που οι κολλητοί τους στην ΕΕ και στην Φρόντεξ υποκριτικά νίπτουν τα χείρας τους και δεν δίνουν κάλυψη στα εγκλήματά τους. Και τι κάνουν;

Βάζουν τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Κουμουτσάκο να στείλει επιστολή στην ευρωπαϊκή επιτροπή -στον αντιπρόεδρο Σχοινά και στην επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Γιόχανσον- η οποία εν ολίγοις ζητάει να δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση το ελεύθερο να αναστέλλει εκτάκτως η Ελλάδα τη διαδικασία ασύλου και να επαναπροωθεί πρόσφυγες στα σύνορα, χωρίς να εξετάζει πιθανά αιτήματα ασύλου! 

Κάτω από τον τίτλο «Πρωτοβουλία για συμπερίληψη ρήτρας έκτακτης ανάγκης στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου»  μαζί με τις κυβερνήσεις της Κύπρου και της Βουλγαρίας, στην ουσία ζητάνε να παραβιάζεται ελεύθερα η Σύμβαση της Γενεύης, επικαλούμενοι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης το Μάρτη με αφορμή τα γεγονότα του Έβρου, δηλαδή, όταν κατήργησε για ένα μήνα το άσυλο (έστω και αν στη συνέχεια τουλάχιστον στα λόγια πήρε πίσω αυτήν την απόφαση).

Αυτή είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας - ο πιο άξιος μιμητής του Τραμπ στην Ευρώπη. Ας γνωρίζουν ότι τα αγάλματα των ρατσιστών δουλέμπορων που έστεκαν αιώνες όρθια πέφτουν το ένα μετά το άλλο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και μαζί τους αργά η γρήγορα θα πάρουν στον πάτο και τις άθλιες κυβερνήσεις των συνεχιστών τους.