Η Αριστερά
8 ΝΟΕΜΒΡΗ: Παλεύουμε για τον Σοσιαλισμό

ΗΠΑ

Σας στέλνουμε θερμούς χαιρετισμούς από το Marx21 στις ΗΠΑ. 

Η πρόσφατη νίκη σας εναντίον της Χρυσής Αυγής δείχνει ποσό σημαντική είναι η επαναστατική αριστερά στο κέντρο των κινημάτων.

Εδώ, στις ΗΠΑ, βλέπουμε την αποκορύφωση της κρίσης του καπιταλισμού. Ρατσισμός, έλλειψη υποδομών, τεστ για την πανδημία και ιατρικής περίθαλψης για πάνω από 40 εκατομμύρια εργατών, ενθάρρυνση και υποστήριξη του Τραμπ στους φασίστες και τους ρατσιστές. Το παραδοσιακό κέντρο δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Business as usual από Μπάιντεν και Χάρις, που δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι στο να κοπούν λεφτά για την ρατσιστική αστυνομία, αντίθετοι στην Πράσινη Νέα Συμφωνία, αντίθετοι στην ασφάλιση και περίθαλψη για όλους. Παρόλα αυτά, κατά την διάρκεια της θητείας Τραμπ έχουμε δει τεράστιες διαδηλώσεις, στην αρχή των γυναικών, πρόσφατα του κόσμου που εξεγείρεται κατά του ρατσισμού και δίνει έμπνευση σε εκατομμύρια κόσμου στις ΗΠΑ και παγκόσμια. Αυτήν της περίοδο, πριν και μετά τις εκλογές, όλο το βάρος πρέπει να πέσει στην οργάνωση των αγώνων μας από τα κάτω. 

Οι από πάνω δεν έχουν λύσεις. Σαν μέλος, παλιότερα της ΟΣΕ και πρόσφατα του ΣΕΚ, ξέρω πολύ καλά πόσο αναγκαία είναι η επαναστατική οργάνωση στις καθημερινές μάχες και στις μεγάλες εξεγέρσεις που είναι η εναλλακτική στην κρίση που ζούμε. 

Ιάννης Δελατόλας
Νέα Υόρκη

Κύπρος

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, συγκλονίζεται από τα σκάνδαλα, τη διαφθορά και τις πολιτικές που κτυπούν τις εργατικές κατακτήσεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι κινητοποιούνται και αναζητούν απαντήσεις. Οι ιδέες του Μαρξισμού αποκτούν μια πρωτοφανή επικαιρότητα και η πάλη για το Σοσιαλισμό ξαναμπαίνει στο προσκήνιο με ένα ορμητικό τρόπο. Επιτυχίες όπως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αποτελούν έμπνευση για όλους μας και συζητήσεις όπως το μονοήμερο που οργανώνετε αποτελούν ένα γερό θεμέλιο για την πάλη για το Σοσιαλισμό. Σας στέλνουμε τις θερμότερες μας ευχές για επιτυχία των εκδηλώσεων σας. Με τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς,

Για την Εργατική Δημοκρατία 
Ντίνος Αγιομαμίτης

Τουρκία

Η πανδημία του COVID-19 έδειξε για άλλη μία φορά ότι ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα υπέρ των πλούσιων που φέρνει φτώχεια και θάνατο στους απλούς ανθρώπους της εργατικής τάξης. Το κυνήγι του κέρδους και οι ανταγωνισμοί βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές εκατομμυρίων από εμάς και τροφοδοτούν τις πολεμικές συγκρούσεις. Ενάντια στις άρχουσες τάξεις όλων των εθνών, στηριζόμαστε στην συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και την διεθνιστική μας αλληλεγγύη. Βλέπουμε αυτήν την δύναμη στους δρόμους των ΗΠΑ, της Χιλής, του Ιράκ, της Ταϊλάνδης, της Πολωνίας, της Λευκορωσίας και αλλού. Παίρνουμε μεγάλη έμπνευση από τον αγώνα των αντιφασιστών στην Ελλάδα που νίκησαν τις συμμορίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις γειτονιές και τα δικαστήρια. Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στις πολεμικές προσπάθειες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Μετανάστες, γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ+, ακτιβιστές ενάντια στην κλιματική αλλαγή, μαθητές και φοιτητές - αν ενωθούμε όλοι οι εργάτες και οι καταπιεσμένοι, ένας άλλος κόσμος θα γίνει πραγματικότητα! 

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μονοήμερο «Παλεύουμε για τον Σοσιαλισμό» και στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς από την Τουρκία. 

Οζάν Τεκίν
Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (DSiP)

Νιγηρία

Η Σοσιαλιστική Ένω­ση Ερ­γατών και Νεολαίας σας στέλνει θερμούς χαι­ρετισμούς αλληλεγγύης. Αδράχνουμε την στιγμή για να εκφράσουμε την εκτίμησή μας για τους συντρόφους του ΣΕΚ και της ΚΕΕΡΦΑ για την υποστήριξη που έδειξαν σε μια πρώτη συγκέντρωση #EndSARS που έγινε στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου. Η ανυποχώρητη αφοσίωση στον αγώνα ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και στον καπιταλισμό είναι κοινός τόπος για τις οργανώσεις μας. Τα αφεντικά δεν μπορούν να εκμεταλλεύονται την εργατική τάξη χωρίς το κράτος. Και η αστυνομία, που είναι από τη φύση της βάρβαρη, βρίσκεται στην καρδιά του καπιταλιστικού κράτους. Ως Διεθνιστική Σοσιαλιστική Τάση θα βαδίζουμε μπροστά μαζί μέχρι να ηττηθεί ο καπιταλισμός και οι εργάτες και οι εργάτριες να χτίσουν μαζί έναν νέο και καλύτερο κόσμο.

Μπάμπα Άι
Σοσιαλιστική Ένωση Εργατών και Νεολαίας - Νιγηρία

 

Η εξέγερση της νεολαίας στη Νιγηρία είναι δίκαιη, απέναντι σε ένα κα­θε­στώς άγριας ανισότητας και αστυ­νομικής βαρ­­­βα­ρότητας. Η ελπίδα για κοινωνική αλλαγή και δημοκρατία έχει ξεπροβάλει επιτέλους για τα καλά!

Μαρία Οχιλέμπο
Nigerian Diaspora

Αίγυπτος

Εκ μέρους των Επαναστατών Σοσιαλιστών, στέλνω τους αδελφικούς μου χαιρετισμούς σε όλους σας και εύχομαι καλή επιτυχία στο μονοήμερο της 8ης Νοέμβρη. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με την άνοδο του φασισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και όχι μόνο, η πρόσφατη νίκη σας ενάντια στην νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είναι μία τεράστια έμπνευση. Συνεχίστε τον αγώνα! 

Χοσάμ Ελ Χμαλαουί
Επαναστάτες Σοσιαλιστές Αίγυπτος

Συρία

Το καπιταλιστικό σύστημα εξακολουθεί να γίνεται όλο και πιο βίαιο για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη και να επιβάλει τον έλεγχό του σε Ανατολή και Δύση. Για να αντισταθούμε σε αυτό το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, η μόνη εναλλακτική λύση είναι μια παγκόσμια εργατική επανάσταση που θα διεκδικήσει ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη. Είμαστε αλληλέγγυοι με σας και με όλους τους συντρόφους των αδερφών οργανώσεών μας στην περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο. Καλή επιτυχία στην εκδήλωση και όλες τις δραστηριότητές σας. Θέλουμε ειρήνη μεταξύ των λαών. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον επαναστατικό διεθνισμό που αποτελεί οδηγό στην πάλη όλων των λαών για τον Σοσιαλισμό. Όλη η εξουσία και ο πλούτος στο λαό, ζήτω ο διεθνής σοσιαλισμός. 

Επαναστατικό Αριστερό Κίνημα στη Συρία