Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Επίθεση στο “Συνεργείο”: Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Συνεχίστηκε για 4η ημέρα το εφετείο των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν το 2013 στον Κοινωνικό Χώρο “Συνεργείο”, με την εξέταση τριών μαρτύρων. 

Πρώτος εξετάστηκε ο αστυνομικός Δ. Γώγουλος από το ΑΤ Ηλιούπολης. Επιβεβαίωσε ότι είδε την μοτοπορεία των χρυσαυγιτών να περνάει κάτω από το ΑΤ και κατάλαβε ότι είναι χρυσαυγίτες από το σύνθημα “Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή”. Επιπλέον κρατούσαν σημαίες τυλιγμένες σε κοντάρια, ενώ, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ακολουθούνταν από δυο μηχανές ΔΙΑΣ με αναμμένους τους φάρους. Ύστερα από 5 λεπτά δέχτηκε τηλέφωνο από το κέντρο Άμεσης Δράσης που τον ενημέρωσε για την επίθεση και την ύπαρξη τραυματία. Είπε ότι δεν μπορούσε να κλείσει το τμήμα γιατί ήταν μόνος και έφτασε μετά από μισή ώρα, παρά τη μικρή απόσταση. Είδε σπασμένη τη τζαμαρία και τον χώρο βανδαλισμένο. Εκτός από το ότι επιβεβαίωσε τη γνώση της αστυνομίας για την επίθεση και τον τραυματία, είπε ότι ο ίδιος συνέδεσε τη μοτοπορεία με την επίθεση, πράγμα άλλωστε που επιβεβαιώθηκε.

Ακολούθησε ο αστυνομικός στον οποίο είχε ανατεθεί να βρει και να επιδώσει κλήσεις στους κατόχους των μοτοσικλετών, τους αριθμούς των οποίων του έδωσε η Διεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής. Τρίτος μάρτυρας ήταν ο Χ. Κοκοτίνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είδε τον Δριμυλή χτυπημένο και τους βανδαλισμούς στον χώρο, όταν προσήλθε στο σημείο λίγο μετά την επίθεση. Είπε επίσης ότι μετά την επίθεση κυριαρχούσε ο φόβος στην περιοχή, πράγμα που οδήγησε στο κλείσιμο τελικά του “Συνεργείου”. Η δίκη συνεχίζεται στις 8/12 και 15/12.