Εργατικό κίνημα
Εργαζόμενοι ΥΠ. ΟΙΚ., ΔΟΥ, ΑΑΔΕ, ΤΕΛΩΝΕΙΑ: Συντονιζόμαστε

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 29/11, διαδικτυακή εργατική σύσκεψη με τη συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζόμενων και από τις τρεις ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΟΤΥΕ και ΟΣΥΟ. Η σύσκεψη καλέστηκε με πρωτοβουλία συνδικαλιστών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για να συζητηθούν συλλογικά τα επόμενα βήματα, ο αγωνιστικός συντονισμός και η προοπτική απεργιακής κλιμάκωσης στη μάχη ενάντια στο Ειδικό Μισθολόγιο, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση και προορίζεται να κατατεθεί στη Βουλή. 

Συζητήθηκε η επιτυχία της απεργίας των παραπάνω Ομοσπονδιών στις 24/11. Στα τελωνεία καταγράφηκε 90% συμμετοχή στην απεργία, πολύ μεγάλα ποσοστά υπήρχαν και στην ΟΣΥΟ, ενώ στις ΔΟΥ αναφέρθηκαν πολύ καλά παραδείγματα και μεγάλη συμμετοχή στις εφορίες που υπήρχαν εργαζόμενοι να οργανώσουν την απεργία, καθώς η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν δούλεψε για την επιτυχία της. Τονίστηκε ότι αυτή η επιτυχία είναι απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι έχουν οργή για τα μέτρα που φέρνουν, καθώς το τοπίο στην ΑΑΔΕ θα αλλάξει άρδην με το Ειδικό Μισθολόγιο. Κατακερματίζει τους υπαλλήλους, συνδέοντας το μισθό με την αξιολόγηση και τη θέση, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ στο Δημόσιο. Αναφέρθηκε ότι η επίθεση αυτή δεν θα μείνει μόνο στην ΑΑΔΕ και αργότερα στο ΥΠΟΙΚ, αλλά όπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση θα γενικευτεί σε όλο τον δημόσιο τομέα. 

Επίσης, μίλησαν για τις κινητοποιήσεις των εφοριακών με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την 1/12 και για κάθε μέρα από τις 3μμ ως τις 7μμ. Απεργούν ενάντια στη διεύρυνση του ωραρίου των εφοριακών τις απογευματινές ώρες που φέρνει ο Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ, ώστε να φορτώσει στις πλάτες των εργαζόμενων την υποστελέχωση μετά και τις συγχωνεύσεις των εφοριών και τις μηδενικές προσλήψεις. 

Κατέληξαν ότι απέναντι σε όλα αυτά η σύσκεψη βάζει στόχο να επιμείνει προς την κατεύθυνση της απεργιακής κλιμάκωσης και την καλύτερη οργάνωση στους χώρους από τα κάτω. Το πρώτο βήμα για αυτό θα είναι ένα κείμενο που θα καλεί τις Ομοσπονδίες να κλιμακώσουν και θα ξεσηκώσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Επίσης, σε περίπτωση που τα σωματεία δεν ανταποκριθούν, αυτή η πρωτοβουλία συνδικαλιστών να προχωρήσει σε δικό της κάλεσμα για κινητοποιήσεις που θα βάλει την πίεση στα σωματεία.