Εργατικό κίνημα
ΓNA Γεννηματάς: Καταγγελία της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή

Π­­­ραξικόπημα της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου κατά των συλλογικών διαδικασιών των εργαζόμενων, καταγγέλλει η Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στο ΓΝΑ Γεννηματάς. 

Όπως αναφέρει: «Στις 29 Νοέμβρη, μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου, η πλειοψηφία του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) του σωματείου μας συνεδρίασε εκτάκτως μετά από ωμή παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου και αποφάσισε την αναβολή των εκλογών του σωματείου. Οι εκλογές είχαν προγραμματιστεί εδώ και ένα μήνα...

Από την πλευρά μας, ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή αρνηθήκαμε τη συμμετοχή και νομιμοποίηση της συνεδρίασης του ΔΣ του σωματείου χθες. Ξεκαθαρίζουμε ότι: 

1. Δεν αποδεχόμαστε καμία παρέμβαση της διοίκησης στις υποθέσεις του σωματείου των εργαζομένων. 2. Η διαδικασία των εκλογών γίνεται με όλα τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται σε αντίθεση με τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, ιδιαίτερα τα χρόνια της πανδημίας. 3. Δεν δικαιολογούμε καμία αναβολή των εκλογών και κανένα συνδικαλιστικό λοκντάουν με ή χωρίς καραντίνα. 4. Ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη καραδοκεί με προσπάθεια από 1η Γενάρη του 2022 να εφαρμοστούν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα συνδικάτα μας. 5. Καταλαβαίνουμε ότι η αναβολή των εκλογών δεν έχει σκοπό την "προστασία" των εργαζομένων από τον κοροναϊό, αλλά την προστασία της ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ από την εκλογική ήττα…

Καλούμε όλους και όλες τους συναδέλφους/ισσες να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις και να ενισχύσουν το απεργιακό κίνημα του νοσοκομείου μας συμμετέχοντας στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ 1η Δεκέμβρη».