Εργατικό κίνημα
Καθαρίστριες ΥΠ.ΟΙΚ.: Αντίσταση στις απολύσεις

20/9, Κινητοποίηση καθαριστριών ΥΠ.ΟΙΚ. στο υπ. Εσωτερικών. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Αποφασισμένες να συνεχίσουν πιο δυναμικά τον αγώνα τους για να πάρουν πίσω τις δουλειές τους δηλώνουν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. 

Τη Δευτέρα 29/11 την ώρα που βρίσκονταν στα δικαστήρια στην Ευελπίδων για να καταθέσουν αγωγή, ενημερώθηκαν ότι έχασαν τα ασφαλιστικά μέτρα και βρίσκονται αυτόματα εκτός δουλειάς. Δεκάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες που δουλεύουν για πάνω από 20 χρόνια υπό το καθεστώς της ομηρείας των συμβάσεων, στην πλειοψηφία τους γυναίκες άνω των 50 χρόνων, πετιούνται στην ανεργία, με μεγάλη δυσκολία να βρουν νέα δουλειά και χωρίς εξασφαλισμένη τη σύνταξη. 

«Η αγωγή που καταθέσαμε θα βγει σε εφτά με οχτώ μήνες από σήμερα, αλλά δεν θα περιμένουμε μέχρι τότε γιατί θα μείνουμε με την ελπίδα. Μας πετούν κυριολεκτικά στον δρόμο χριστουγεννιάτικα, χωρίς εισόδημα, καθώς ακόμα και το επίδομα ανεργίας, που δεν φτάνει για να ζήσει κανείς, θα ξεκινήσει από Γενάρη», δήλωσε η Λίτσα Κόκκορη. «Μιλάμε για 150 άτομα πανελλαδικά που είμαστε στο Υπουργείο Οικονομικών. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Αυτή η κυβέρνηση μας θέλει απολυμένες, χωρίς να κοιτάει τα χρόνια στη δουλειά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν τη νοιάζει τίποτα. Η πολιτική της είναι να φύγουν από όλο το Δημόσιο οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα για να μπουν οι εργολάβοι και να τους χρυσοπληρώνουν. Με τα στοιχεία που έχουμε ο εργολάβος θα στοιχίσει τρία εκατομμύρια ευρώ παραπάνω απ’ ότι εμείς με τις συμβάσεις. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη». 

Μετά τη συγκέντρωση στα δικαστήρια, αντιπροσωπεία τους πήγε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση των εφοριακών στο ΣΕΦ, όπου τους δόθηκε ο λόγος για να ενημερώσουν σε σχέση με τις απολύσεις τους και να ζητήσουν τη συμπαράσταση στον αγώνα τους.