Πανεκπαιδευτική απάντηση στο νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου

Η Υπουργός Παιδείας κινείται σπασμωδικά. Είναι φανερό ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποιους ρυθμούς θα προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου επειδή ψάχνει τις ισορροπίες συναίνεσης με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ. Παρόλα αυτά, στόχος της είναι να το φέρει για ψήφιση στη Βουλή, ενώ ήδη το κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι φοιτητές του ΣΕΚ απευθύνουν κάλεσμα μέσα από τα σχήματα των ΕΑΑΚ σε όλους τους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους μαθητές για πανεκπαιδευτικό συντονισμό με πρώτο σταθμό ένα μεγάλο συλλαλητήριο στις 19 ή 20 Ιούλη. Και από το Σεπτέμβρη Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα τμήματα της εκπαίδευσης για καταλήψεις και απεργίες διαρκείας. Το κίνημα του 2006-07 είναι το νικηφόρο παράδειγμα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε!

Η Διαμαντοπούλου δεν έχει καταφέρει να πείσει ούτε τους Πρυτάνεις παρά τη μεγάλη πίεση που τους ασκεί. Στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα 11 Ιούλη δεν κατάφερε να μπλοκάρει τις αντιδράσεις ακόμα και από αυτή τη μεριά παρά τη μερική αναδίπλωση κάποιων Πρυτάνεων.

Παραδειγματική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ. Αφού εξηγεί με απλό και συνοπτικό τρόπο ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι νεκροθάφτης για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ καταλήγει: «η Σύγκλητος καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Καλούμε όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, διδάσκοντες-φοιτητές-εργαζομένους σε κοινό αγώνα για την ανατροπή των επαίσχυντων διατάξεων που προωθούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαμηνύουμε στην Κυβέρνηση πως ακόμα και αν ψηφίσει το νομοσχέδιο πραξικοπηματικά, δε θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή του, αλλά από το Σεπτέμβρη θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, ακόμα και σε αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος. Σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο που η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα, είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την Δημόσια και Δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας».

Ο συντονισμός και ο αποφασιστικός αγώνας με διάρκεια είναι ο τρόπος για στείλουμε τη Διαμαντοπούλου και το νομοσχέδιό της εκεί που βρίσκονται ο Κοντογιαννόπουλος, ο Αρσένης, η Γιαννάκου και όποιος άλλος προσπάθησε τα τελευταία 20 χρόνια να συγκρουστεί με το πανεκπαιδευτικό κίνημα. ΝΟ PASARAN!

Διαβάστε επίσης

Φοιτητικές διαδηλώσεις