ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Το πρώτο, πραγματοποιήθηκε! Τη Δευτέρα 11 Ιούλη, εκατοντάδες πολίτες και πλήθος φορέων έξω από τα δικαστήρια Ιεράπετρας απαίτησε με την παρουσία του τη μη ποινικοποίηση των δίκαιων αγώνων και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αθωώθηκαν πανηγυρικά και παμψηφεί οι κατηγορούμενοι, αφήνοντας τη Δημοτική Αρχή ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη στα μάτια της κοινής γνώμης που έβλεπε ένα Δήμαρχο "βαθυπράσινο στέλεχος", απόλυτα παραδομένο στην κυβερνητική ατζέντα των περικοπών και της λιτότητας, όχι μόνο να μην αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις μαζί με τους πολίτες για το υπέρτατο αγαθό, αλλά και να σέρνει στα δικαστήρια όσους το έκαναν! Τη δίκη παρακολούθησε και ο σύντροφος Σεραφείμ Ρίζος, περιφερειακός σύμβουλος, που μετέβη στην περιοχή για να καταθέσει ως πολιτικός μάρτυρας υπεράσπισης, το ίδιο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κριτσωτάκης. Επίσης παρευρέθη το μέλος των παρεμβάσεων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Ακρίτας Καλούσης και ο Γρηγόρης Καλομοίρης εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ.

Η επόμενη μέρα, μας βρίσκει όλους ακόμα πιο αποφασισμένους και έτοιμους να αγωνιστούμε γιατί στην πραγματικότητα, λίγες μέρες μετά τις υποσχέσεις των ανώτερων στελεχών της κυβέρνησης, οι εξαγγελίες Λοβέρδου και οι προθέσεις του σε σχέση με την κατάθεση της τελικής πρότασης την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, απέχει παρασάγγας από τα δίκαια αιτήματα του κόσμου. Ετοιμάζει τη συνδιοίκηση των 4 Νοσοκομείων του Νομού, και άρα, τη συγχώνευση κλινικών και την τραγική υποβάθμιση, για να μην πούμε το σταδιακό κλείσιμο, των επιμέρους μονάδων.

Κόντρα σε όσους ένα προηγούμενο διάστημα έλεγαν ότι "είναι άκαιρες οι κινητοποιήσεις" και "θα εξαντλήσουν τις δυνάμεις του κόσμου", εμείς, οι απλοί πολίτες και η Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού απαντάμε ότι σήμερα, χωρίς τους αγώνες ενός ολόκληρου χρόνου, το Νοσοκομείο θα είχε ήδη παραδοθεί μποναμάς στα σαγόνια της Τρόικας δια χειρός του υποτακτικού της, Υπουργού Υγείας. Κι ετοιμαζόμαστε να συσπειρωθούμε ακόμα περισσότερο και να μην αφήσουμε κανένα να εποφθαλμιά μια τέτοια εξέλιξη, μια που, η οργή του λαού, των εργαζομένων, ανέργων, μεταναστών και ντόπιων, σε συνδυασμό με την οργάνωση των αγώνων μας, οδηγεί σε ένα μονόδρομο: ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ!

Έλενα Παϋσανίδου