Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο δρόμο 18 και 28 Σεπτέμβρη

18/9/21, διαδήλωση στο Κερατσίνι για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι οργανώνεται την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, ημέρα που συμπληρώνονται 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δέκα μέρες μετά ακολουθεί ο επόμενος σημαντικός σταθμός για το αντιφασιστικό κίνημα με τη συνέχεια της δικής της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό. Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε μαζική κινητοποίηση και τις δύο ημέρες. Στις 18/9, στις 5:30μμ, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και στις 28/9, στις 8:30πμ στο Εφετείο.

«Στις 18 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι στα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες. Η επέτειος δεν είναι μόνο μέρα μνήμης αλλά και αφετηρία για να κλιμακώσουμε την αντιφασιστική δράση μπροστά στην απειλή του φασισμού που ξεπροβάλλει ξανά ενισχυμένη από τις πολιτικές της κυβέρνησης των υποκλοπών, του ρατσισμού, της καταστολής και της ακρίβειας. Η κινητοποίηση στις 28 Σεπτέμβρη στο Εφετείο, μέρα που συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό έχει τεράστια σημασία, για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν αφήνουμε περιθώρια στη κυβέρνηση να παίζει με την ατζέντα του ρατσισμού που ανοίγει ξανά το δρόμο στα ορφανά της Χρυσής Αυγής και τους υπόλοιπους φασίστες», υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ στο κάλεσμά της. 

«Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός! Θα δώσουμε ξανά τη μάχη για να πέσουν ακόμη μεγαλύτερες ποινές στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, στους φονιάδες χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των αγωνιστών, των μεταναστών, των αγωνιστών των κινημάτων. 

Δεν θα αφήσουμε την ΝΔ στη κρίση της να στρώνει το δρόμο στους φασίστες με τις εκστρατείες μίσους κατά των προσφύγων και των μεταναστών, τις δολοφονίες και τις επαναπροωθήσεις στον Έβρο και στα νησιά, τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στις πόλεις και τις γειτονιές μας, την ρατσιστική εκκένωση της δομής του Ελαιώνα.

Η εκστρατεία καταστολής της κυβέρνησης, με τους κοριούς της ΕΥΠ, τις επιθέσεις των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια και τα πανεπιστήμια μέχρι τον Ελαιώνα, οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, η επίθεση στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, η εκστρατεία “νόμος και τάξη” είναι η ατζέντα με την οποία η ΝΔ, μαζί τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, συμπληρώνει τα εργαλεία για να συσπειρώσει την ακροδεξιά και τούς φασίστες στην δεξιά πολυκατοικία που καταρρέει. Αυτά τα εγκλήματα στρώνουν το δρόμο στους φασίστες που έχουν ξεκινήσει τις επιθέσεις τους ξανά», συνεχίζει το κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και καταλήγει: 

«Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές στα σχολεία, τις δημοτικές κινήσεις, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τις κινήσεις των γυναικών και του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, να δώσουμε μαζί αυτές μάχες, ενωτικά και ανυποχώρητα ώστε να μην αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή χώρου στους φασίστες δολοφόνους. Nα καταδικαστούν ξανά, να μείνουν στη φυλακή για πάντα».