Εργατικό κίνημα
ΔΕΘ 2022: Ξεκινάμε από όλους τους χώρους

22/6, απεργία ΠΟΕΔΗΝ. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Φέτος οι υγειονομικοί ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη στο διήμερο κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ πιο οργισμένοι και πιο μαχητικοί από κάθε άλλη χρονιά. Την Παρασκευή 9/9 χρειάζεται να γίνει το πιο μαζικό συλλαλητήριο υγειονομικών. Από τις αρχές Αυγούστου έχουμε πάρει απόφαση σαν σωματείο εργαζομένων στο Γεννηματάς ότι στηρίζουμε το ανέβασμα στη Θεσσαλονίκη. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω των βαρδιών, η διάθεση του κόσμου είναι μεγαλύτερη για να συμμετέχει.  

Κλείνει ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση έβγαλε συναδέλφους μας σε αναστολή, μια τιμωρία άνευ προηγουμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα νοσοκομεία βρίσκονται στο χειρότερο σημείο από ποτέ. Από την πανδημία μέχρι τώρα άπειρες φορές η κατάσταση χτυπάει «κόκκινο» και ό,τι λειτουργεί είναι χάρη στο κουράγιο και στη δύναμη των υγειονομικών. Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι αυτό δεν αρκεί. 

Οι καταστάσεις που βιώνουν το προσωπικό, οι ασθενείς και οι συγγενείς είναι απερίγραπτες λόγω των ελλείψεων. Ματώσαμε για να μπορέσουμε να πάρουμε άδειες για δέκα μέρες. Σαν να μην έφταναν αυτά, ζούμε την εκτόξευση της ακρίβειας και την κατάργηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου μέχρι και παρακολουθήσεις τώρα με τις υποκλοπές. Αυτά πρέπει να σταματήσουν τώρα. 

Το υγειονομικό κίνημα ήταν πρωτοπόρο μέσα στην πανδημία και θα συνεχίσουμε τώρα στη ΔΕΘ για να δώσουμε τη χαριστική βολή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και να χτίσουμε ένα ισχυρό κίνημα που θα επιβάλει το αιτήματά του σε όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επιστροφή των συναδέλφων σε αναστολή, ενάντια στους εργαλάβους και την ιδιωτικοποίηση, ένταξη στα ΒΑΕ και αύξηση των δαπανών για τη δημόσια Υγεία.

Μαρία Χαρχαρίδου, εργαζόμενη στο νοσοκομείο Γεννηματάς


Εξορμήσεις ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ για την απεργία 9 Σεπτέμβρη

Τετάρτη 31 Αυγούστου

Αγία Όλγα, 1μμ 

Έλενα Βενιζέλου, 1μμ 

Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη

Ερυθρός, 11πμ 

Άγιος Σάββας, 12 μες.

Γεννηματάς 1μμ 

Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη

Σωτηρία, 11πμ 

Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη

Αγλαΐα Κυριακού – Αγία Σοφία, 11πμ 

Κρατικό Νίκαιας, 11πμ