Όλοι στη Θεσσαλονίκη

στα πλαίσια της μόνιμης πλέον προπαγάνδας κατατρομοκράτησης, οι ανακοινώσεις για την παρουσία στη Θεσσαλονίκη 4.500 αστυνομικών, της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και του φράχτη που φυλούσε τον Ιούνιο το κοινοβούλιο.

Στον αντίποδα της κυβερνητικής απομόνωσης, ακριβώς αντίστροφη είναι η εικόνα στο μέτωπο των διαδηλωτών, με δεκάδες σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες και βέβαια τις φοιτητικές καταλήψεις να ανακοινώνουν μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Ηδη το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ναυλώνει τρένο για τη Θεσσαλονίκη που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου στις 7.15πμ, με ραντεβού ένα τέταρτο νωρίτερα, αυστηρά στο σταθμό Λαρίσης. (δηλώστε συμμετοχή επικοινωνώντας με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων, ΕΠΑΣΣ τηλ. 6946981042).

ΕΠΑΣΣ

«Πηγαίνουμε στη διαδήλωση στη ΔΕΘ με το τρένο της αντίστασης των συνδικάτων γενικεύοντας τις απεργίες μας, όπως ακριβώς κάνουν οι φοιτητές γενικεύοντας τις καταλήψεις σε όλες τις σχολές»  αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΠΑΣΣ καλώντας «όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να διαδηλώσουμε μαζί στην ΔΕΘ και να συνεχίσουμε την προσπάθεια οργάνωσης από τα κάτω σε όλους τους εργατικούς χώρους για την εργατική προοπτική, διαγραφή του χρέους, απαγόρευση απολύσεων, κρατικοποίηση τραπεζών με εργατικό έλεγχο».

Η φετινή κινητοποίηση στη ΔΕΘ, εν μέσω φοιτητικών καταλήψεων, μπορεί να γίνει η αφετηρία για να εμποδίσουμε την εφαρμογή στην πράξη όλων των αντιδραστικών νόμων ανατρέποντας την ίδια την κυβέρνηση της τρόικας και του κεφαλαίου. Όπως χαρακτηριστικά γράφει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κάλεσμά της «ξαναπιάνουμε παντού το νήμα με τις πανεργατικές απεργίες και τις εργατικές αντιστάσεις της περασμένης περιόδου. Οι καταλήψεις και οι απεργίες στις σχολές και στα σχολεία, οι νέες συγκεντρώσεις στις πλατείες ξεκινώντας από τις 3 Σεπτέμβρη, η πανελλαδική κινητοποίηση στη ΔΕΘ είναι μόνο η αρχή για ένα φθινόπωρο μάχης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας».