ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι Σύλλογοι ΔΕΠ του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Ιωαννίνων αποφάσισαν στις συνελεύσεις τους διήμερη και τριήμερη απεργία αντίστοιχα από τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις σε σχολές της Αθήνας και της περιφέρειας.

Την Τρίτη 6/9, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη έκλεινε την ύλη της, έγινε γνωστό ότι η ΔΟΕ αποφάσισε 24ωρη απεργία για τις 22 Σεπτέμβρη, ενώ προτείνει στις γενικές συνελεύσεις του κλάδου που θα πραγματοποιηθούν μεχρι τις 29/9 να παρουν απόφαση για 48ωρη απεργία στις αρχές Οκτώβρη.

Στους Δασκάλους εξαιρετική είναι η πρωτοβουλία που έχει πάρει ένας από τους μεγαλύτερους Συλλόγους της χώρας, ο «Αριστοτέλης». Έχει ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή του στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη, ενώ καλεί σε σύσκεψη συντονισμού Συλλόγους Δασκάλων, ΕΛΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία την Δευτέρα 12/9 στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Ακόμα, καλεί τους γονείς και τους Συλλόγούς τους σε συνάντηση ενημέρωσης την Τετάρτη 14/9, στις 6.30 το απόγευμα στο 11ο-63ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Την Τετάρτη 7/9 θα γίνει έκτακτη Γ.Σ. του συλλόγου στις 12.30 το μεσημέρι στο 39ο – 141ο δημοτικό σχολείο Αθηνών όπου θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα παραπάνω και προγραμματισμός της δράσης του Συλλόγου. Είναι ένα παράδειγμα που χρειάζεται να πολλαπλασιαστεί έτσι ώστε να αναγκαστούν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια.

Οι εκπαιδευτικοί της «Τάξης μας» διακινούν προκήρυξη πανελλαδικά, η οποία καλεί σε Γενικές Συνελεύσεις. Ένα κομμάτι της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την οργή μας αγώνα και να ξεδιπλώσουμε την αντίσταση μας. Οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να βρεθούμε δίπλα στο κύμα καταλήψεων που ξετυλίγεται στα πανεπιστήμια. Τα σχολεία για να σωθούν δεν πρέπει να ανοίξουν φέτος, όπως και οι σχολές. Να ξεδιπλώσουμε έτσι ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο που με καταλήψεις και απεργίες διαρκείας θα πετάξει στα σκουπίδια όχι μόνο τις αντιδραστικές επιθέσεις της Διαμαντοπούλου, το μεσοπρόθεσμο και τα μνημόνιά τους, αλλά θα ανοίξει το δρόμο για την εργατική απάντηση στην κρίση… Άμεσα να προχωρήσουμε σε γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουμε, απεργία διαρκείας δίπλα στις καταλήψεις, την συγκρότηση απεργιακών επιτροπών. Συντονισμό των ΕΛΜΕ και των Διδασκαλικών συλλόγων από τα κάτω που μπορεί να απλώσει την πρωτοβουλία της βάσης, να βάλει πραγματική πίεση στις ηγεσίες της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ».