ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ: Επαναπρόσληψη τώρα

Δήμου της Αθήνας που και την Τρίτη μετά από Συνέλευση που έκαναν αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων. Οι απολύσεις είχαν κάνει μαρτύριο την δουλειά των ελάχιστων εναπομεινάντων εργαζόμενων αφού σαράντα απολύθηκαν. Οι ουρές των μεταναστών έγιναν ατελείωτες ενώ μοιράζονταν χαρτάκια προτεραιότητας στις 4πμ.

«Παίζουν μαζί μας. Για 8 και πλέον χρόνια όλοι οι δήμαρχοι έρχονται, μας δίνουν συγχαρητήρια για το κοινωνικό έργο που προσφέρουμε και μόλις φεύγουν τα ξεχνάνε όλα. Πληρώνουμε ΤΕΒΕ λες και είμαστε βιομήχανοι και κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε την αγωνία πότε θα μας πετάξουν στο δρόμο. Έχουμε κουραστεί πλέον. Θέλουμε απαντήσεις εδώ και τώρα. Τέρμα τα ψέματα», είπε στην Ε.Α. η Έφη Κοτρώγιαννη.

«Από την μία βρίζουν τους μετανάστες για όλα τα κακά της Αθήνας, και από την άλλη κλείνουν την μοναδική υπηρεσία που πραγματικά μπορεί να εξασφαλίσει στους μετανάστες την δυνατότητα να ζήσουν σαν κανονικοί άνθρωποι, με τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι μας. Αυτή η διπλοπρoσωπία είναι εμφανής και με εμάς. Από την μία μας λένε πως καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και από την άλλη η Νομική Υπηρεσία του Δήμου με εντολή Καμίνη έρχεται στο Δικαστήριο και λέει πως δεν έχουμε εξαρτημένη σχέση εργασίας με το Δήμο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλέον από το να συντονιστούμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας», εξήγησε την Ε.Α. ο Βαγγέλης Ντάλης.