ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Επιτυχία στο Ιπποκράτειο

Μιλώντας στην Ε.Α. ο Γιάννης Κούτρας που εκλέχθηκε στο Δ.Σ., μέλος της Πρωτοβουλίας Γένοβα - Νυστέρι που συμμετέχει στην Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιπποκράτειου, τόνισε: «Πρόκειται για δικαίωση μετά από πολλά χρόνια κινητοποιήσεων και στήριξης σε κάθε αγώνα που ξεσπάει. Την προηγούμενη φορά είχαμε χάσει την έδρα στην κλήρωση. Αυτή τη φορά η ενορχηστρωμένη προσπάθεια ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να μην επιτρέψουν σε αρκετούς νέους εργαζόμενους να ψηφίσουν στήνοντας γραφειοκρατικούς μηχανισμούς έπεσε στο κενό.

Για τους εργαζόμενους που βλέπουν τα δικαιώματά τους να δέχονται τις χειρότερες επιθέσεις, αυτό που μέτρησε περισσότερο είναι η κατανόηση πως ο μόνος δρόμος για να απαντήσουν στα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, είναι ο δρόμος του αγώνα. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που είδαν μέσα από τον μακροχρόνιο αγώνα των γιατρών την ελπίδα για καλύτερο συντονισμό και οργάνωση όλων των εργαζόμενων μέσα στα νοσοκομεία. Η ψήφος στην Αγωνιστική Πρωτοβουλία είναι ψήφος για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις, τις περικοπές, την διάλυση του ΕΣΥ.

Είναι ψήφος απάντησης στα μέτρα που θέλουν πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, που θέλουν να μειώσουν τις ήδη μικρές δαπάνες για την δημόσια υγεία, που θέλουν να καταστήσουν την υγεία ένα ακόμα πεδίο παροχής υπηρεσιών, ένα πεδίο κερδοφορίας των ιδιωτικών συμφερόντων. Η σημαντική αυτή επιτυχία, και μάλιστα μέσα σε αυτή τη συγκοιρία, μας βάζει μεγαλύτερες ευθύνες για την εκπροσώπηση των συναδέλφων μας που δέχονται σήμερα τις χειρότερες επιθέσεις. Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη για ένα αγωνιστικό σωματείο και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ». Το νέο Δ.Σ. του σωματείου θα συνεδριάσει για να αποφασίσει την συγκρότησή του την ερχόμενη Πέμπτη 6/5.