Συνέλευση στην INTRACOM

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά από συγκεντρώσεις στην Πάτρα, την Θεσσαλονίκη αλλά και στα διάφορα τμήματα και επιχειρήσεις του ομίλου (ΗΟL, Παιανία, κλπ) με σκοπό τόσο την καλύτερη οργάνωση της πανεργατικής και την προώθηση των γενικότερων αιτημάτων του εργατικού κινήματος συνολικά μπροστά στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται, όσο και για να συζητηθούν τα ειδικότερα αιτήματα και διεκδικήσεις του σωματείου μπροστά στη Γ.Σ στις 11 Μάη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν μαζί με το πανό του Σωματείου στις 10.30 την Τετάρτη 5/5 στο Μουσείο. «Η εργατική αντίσταση είναι η μόνη λύση στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Πρέπει σαν εργαζόμενοι να δώσουμε την καθαρή απάντηση ότι δε θα δεχτούμε να θυσιάσουμε τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, τις δουλειές μας προκειμένου να πληρωθούν ακόμα μεγαλύτεροι τόκοι στους τραπεζίτες ξένους ή ντόπιους. Δε θα πληρώσουμε εμείς για τη δική τους χρεοκοπία» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Στην πανεργατική της Τετάρτης 5/5 δεν πρέπει να δουλέψει τίποτα. Πρέπει να όλοι μαζί να πούμε ένα μεγάλο όχι σε όσους θέλουν να ακουμπήσουν τα δικαιώματά μας. Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων, όχι στην κατάργηση των ΣΣΕ, όχι στην μείωση των συντάξεων, όχι στις περικοπές δώρων και επιδομάτων», αναφέρει μιλώντας στην Ε.Α. ο αντιπρόεδρος του σωματείου και μέλος της Πρωτοβουλίας Γένοβα στην Intracom, Γιάννης Θεοχάρης. «Πρέπει να ακουστεί βροντερά το μήνυμα των εργαζομένων ότι δε θα πληρώσουν για την κρίση των καπιταλιστών. Ταυτόχρονα με την Γ.Σ. στις 11/5 πρέπει να βάλουμε ακόμα πιο δυναμικό πακέτο διεκδικήσεων από αυτά που ζητήσαμε το 2009. Δεν μπορεί η περίοδος κρίσης που βιώνουμε, και μέσα στην εταιρεία, να φορτωθεί για άλλη μια χρονιά στη δική μας πλάτη. Ταυτόχρονα στην Γ.Σ. πρέπει να αποφασίσουμε ένα αποφασιστικό πρόγραμμα δράσης για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν, στην πιο επικίνδυνη συγκυρία για τα δικαιώματά μας σαν εργαζόμενοι».