Τα συνδικάτα στη Γουόλ Στριτ

Η κινητοποίηση οργανώθηκε για να συμπέσει με τη σχετική συζήτηση στο αμερικάνικο Κογκρέσο. Ο Ομπάμα πρόσφατα κάλεσε τη Γουόλ Στριτ να δεχτεί κάποιες «ρυθμίσεις» -ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει να εγκληματείς ατιμώρητα- είπε. Τα αφεντικά της γνωστής μας πλέον και διαβόητης Γκόλντμαν Σακς αντιμετωπίζουν δικαστικές διώξεις για το ρόλο τους.

Στην πραγματικότητα, η «Αλλαγή» που υποσχόταν ο Ομπάμα στα εκατομμύρια των εργαζόμενων και των φτωχών που τον στήριξαν, έχει σημάνει την συνέχιση της πολιτικής του Μπους στην στήριξη με τεράστια πακέτα «στήριξης» των τραπεζών και των άλλων κερδοσκόπων της Γουόλ Στριτ.

Οι ηγεσίες των συνδικάτων που είναι δεμένες με το Δημοκρατικό Κόμμα δεν έχουν καμιά διάθεση να διεκδικήσουν στα σοβαρά να μπει χέρι στους τραπεζίτες και τα κέρδη τους. Γι´ αυτό και η κινητοποίηση δεν είχε αιχμηρά αιτήματα προς την κυβέρνηση. Όμως, η οργή των εργαζόμενων είναι μεγάλη. Και εκφράστηκε με διάφορους τρόπους στη διαδήλωση της 29ης Απρίλη, με το σύνθημα «Κάντε την Γουόλ Στριτ να πληρώσει» για παράδειγμα. Ή στην ομιλία ενός μαύρου δασκάλου σε σχολείο του Μπρούκλιν που κάλεσε σε πάλη για προσλήψεις και κονδύλια για την δημόσια εκπαίδευση.