Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες

Η εμφάνιση της αστυνομίας έγινε λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει η εξόρμηση. Με τσαμπουκά οι αστυνομικοί άρχισαν να φωνάζουν στους μετανάστες και τα μέλη της Κίνησης να διαλυθούν και να «πάνε στις δουλειές τους». Παρά τις διαμαρτυρίες, οι αστυνομικοί επέμειναν με γελοίες δικαιολογίες ότι εμποδίζεται η κυκλοφορία στο δρόμο και ότι δεν μπορούν τόσοι πολλοί μετανάστες να συγκεντρώνονται σε ένα σημείο!

Το περιστατικό συνέβη, για κακή τύχη της αστυνομίας, κάτω ακριβώς από τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της Εργατικής Αλληλεγγύης. Ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας κατέγραψε το περιστατικό, ενώ δεκάδες μέλη του ΣΕΚ βγήκαν σε συμπαράσταση στους μετανάστες ανοίγοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα «εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι», «κάτω τα χέρια από τους μετανάστες» και «έξω η αστυνομία από τις γειτονιές». Εκατοντάδες μετανάστες από τα γύρω μαγαζιά και το τζαμί συγκεντρώθηκαν στο σημείο και άρχισαν όλοι μαζί να διαμαρτύρονται και να φωνάζουν συνθήματα. Οι αντιδράσεις ανάγκασαν τελικά την αστυνομία σε αποχώρηση.

Η αστυνομία κυριολεκτικά στρατοπεδεύει 24 ώρες το 24ωρο στην περιοχή κυνηγώντας και συλλαμβάνοντας μετανάστες, σκίζοντας τα χαρτιά τους και υποβάλλοντάς τους σε εξευτελιστικούς ελέγχους. Λίγους μήνες νωρίτερα, επί Νέας Δημοκρατίας, ο φωτογραφικός φακός της Εργατικής Αλληλεγγύης είχε καταγράψει στο ίδιο σημείο καρέ καρέ τον έλεγχο αστυνομικών σε μετανάστη ξεγυμνώνοντάς τον μέσα στη μέση του δρόμου. Αυτή τη δράση συνεχίζει σήμερα η αστυνομία του Χρυσοχοϊδή, ο οποίος μάλιστα την ενισχύει δημιουργώντας νέες ομάδες στο όνομα της «ασφάλεια των πολιτών».