Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη και Σερβίας) την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 4μ.μ. καλεί ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης απέναντι στο μεθοδευμένο κλείσιμο 200 καταστημάτων των ΕΛΤΑ και την ουσιαστική παράδοση του ταχυδρομικού έργου σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Η συγκέντρωση είναι ένα από τα βήματα του προγράμματος δράσης τα βήματα του οποίου συζήτησε ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης στη σύσκεψη του την Πέμπτη 22 Γενάρη. Στη σύσκεψη, συνδικαλιστές διαφόρων κλάδων υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει στα Ταχυδρομεία την ίδια στρατηγική απαξίωσης που οδήγησε στην τραγωδία του σιδηροδρόμου, μετατρέποντας τις κοινωνικές υπηρεσίες σε πεδία κερδοφορίας για τους ιδιώτες.
Η κινητοποίηση στα ΕΛΤΑ στις 29/1 συνδέεται άμεσα με την στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ (3/2) και την προοπτική για 48ωρη πανεργατική απεργία στις 27 και 28 Φλεβάρη. Η επέτειος των τριών χρόνων από τα Τέμπη αποτελεί το ορόσημο για να απαιτηθεί το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων. Το αίτημα είναι σαφές: Δημόσια Ταχυδρομεία και Σιδηρόδρομοι με εργατικό έλεγχο, στην υπηρεσία των αναγκών της κοινωνίας και όχι του κέρδους.
Κωνσταντίνος Μπουντζίκας

