Συνεχίζει την προετοιμασία των εκλογών η Ενωτική Πρωτοβουλία, το ανεξάρτητο ενωτικό σχήμα στο σωματείο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνουν στις 11 και 12 Φλεβάρη.
«Μέσα από τη συμμετοχή μας στις εκλογές διεκδικούμε καταρχήν την απόκρουση όλων των αντεργατικών και καταστροφικών για την Υγεία πολιτικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Πάνος Παπαγεωργίου, εργαζόμενος στο νοσοκομείο, υποψήφιος του σχήματος Ενωτική Πρωτοβουλία. «Η κυβέρνηση διαλύει τα νοσοκομεία είτε μέσα από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση που αντανακλώνται στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, είτε μέσα από΄ την διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί με τους κολλητούς τους με την άμεση ή έμμεση εισβολή των ιδιωτών. Αυτά γίνονται μέσα σε ένα πλαίσιο που μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας βλαστημάνε μία κυβέρνηση που δεν δείχνει να έχει κανένα λαϊκό έρεισμα. Αυτό αποτυπώνεται στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των Τεμπών, στις κινητοποιήσεις των αγροτικών μπλόκων και στη γενικότερη έκρηξη της ακρίβειας και της σχεδόν αδυναμίας των ανθρώπων να κατοικήσουν στον αστικό με τα πανάκριβα ενοίκια και τους πενιχρούς μισθούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν για να αντεπεξέλθουν σε αυτό το απίστευτο για την Ελλάδα κόστος ζωής.
Μέσα σε αυτό το κλίμα γίνονται οι εκλογές του σωματείου μας και προσπαθούμε για μία ήττα της παράταξης της Δεξιάς και να δυναμώσει το ρεύμα αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τις πολιτικές της στα νοσοκομεία. Μία άλλη δυναμική που θα αποκρυσταλλωθεί και στις εκλογές του σωματείου. Η παράταξη μας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε μία σειρά κρίσιμα ζητήματα, προσπαθώντας να τα αναδείξει. Αυτά ήταν είτε παλιότεροι αγώνες ενάντια στην επανεγκατάσταση του εργολάβου, είτε με άμεσες παρεμβάσεις σε σχέση με ποινές και διοικητικά μέτρα που είχαν σαν στόχο την καταστολή της συνείδησης από την πλευρά της Διοίκησης. Καθώς και με προσπάθειες που έκανε για να σηκώσει ζητήματα με πιο πρόσφατο το ζήτημα των παρατασιακών και της απόλυσής τους. Και μπαίνοντας μπροστά σε όλες τις κινητοποιήσεις όπως τις εξάγγειλαν το Σωματείο και οι Ομοσπονδίες μας. Χρειάζεται προσπάθεια για να φτάσουν οι αγώνες μας σε μία τελεσφόρα κατάληξη. Σε μία προσπάθεια να διωχτεί αυτή η κυβέρνηση του αίσχους και της μίζας».

